Liveopplevelse

Beste band live

Lyst å riste veggene på Rockefeller? Delta i vår The Datsuns-konkurranse, og vinn billetter, plater og stæsj.

Rockebandet The Datsuns kommer fra landet hvor Ringenes Herre-filmene ble spilt inn, nemlig New Zealand. Og da bør de kunne tilby en eventyrlig aften på Rockefeller på tirsdag. De er i alle fall kjent for høyt aktivitetsnivå på scenen.

I fjor vår var de på turné i Storbritannia til hype fra britisk musikkpresse, og vant senest i går en pris for beste live-band på NME Awards. Ikke verst når de andre nominerte var band som Oasis, Muse, The Vines, Polyphonic Spree og The Hives. Bandet var også på coveret av musikkavisa i forrige uke, og er headlinere på den kommende UK NME Brats turnèen.

The Datsuns spilte sist i Norge på John DEE sammen med amerikanske The Von Bondies i september i fjor. Omtrent samtidig ble bandets selvtitulerte album sluppet. Ifølge Dagbladets anmelder, som ga plata en firer, er musikken minst like hårete som de fire unge guttene, og den beskrives videre på denne måten:

«Det dreier seg om Led Zeppelin og AC/DC-inspirert rock, med hvinende sologitarer, fengende riff, skrikende vokal og ekte rock\'n\'roll-lyrikk. Godt håndverk, men ingen revolusjon altså». Lyst å riste veggene på Rockefeller? Delta i vår The Datsuns-konkurranse, og vinn billetter, plater og stæsj. Vinnerne trekkes tirsdag klokka 12.

The Datsuns spiller på Rockefeller i Oslo tirsdag 18. februar. Les mer om bandet på www.thedatsuns.com og www.nme.com.

BESTE LIVE:</B> The Datsuns vant i går prisen for beste liveband under NME Awards. Her er Christian og Dolf under en konsert på Bowery Ballroom i New York.