Liveplate fra Sissel

15 år etter gjennombruddet er det tid for Sissel Kyrkjebø å oppsummere karrieren. I september spiller hun inn best of-plate med Kringkastingsorkestret.

Når sanger som «Vestland, Vestland» og «Kjærlighet» dras fram igjen, kan det knapt sies at det er fra glemselen. Norge har vel aldri kommet helt over synet av den bergenske ungjenta som sang så det løsnet maling fra Tidemand og Gude-bilder. Nå skal klassikerne sammen med andre låter fra karrieren fram til og med vinterens «All Good Things» samles på liveplate.

Gjennomlytting

3. og 4. september møtes Sissel og Kringkastingsorkestret under ledelse av Anders Eljas i Drammen Teater for et utvalg fra karrieren i et nytt arrangement av Kjetil Bjerkestrand. Begge konsertene skal ha publikum i salen. Og 7. september spiller de sammen i Oslo Spektrum.

Sissel gleder seg til å få stryk av Kringkastingsorkestret.

- Jeg tror alle artister har en drøm om å synge med et symfoniorkester. Det er en helt spesiell følelse å være «pakket inn» i et lyden fra et orkester.

Forarbeidet til innspillingen innebærer at Sissel må lytte seg gjennom sine tidligste plater.

- De har jeg ikke hørt på lenge. Jeg er på en måte ferdig med mange av dem.

- Og hvordan høres de ut for deg?

- Jeg hører jo at stemmen var veldig ung, og at det har vært en utvikling siden da. Det merkes også at det er et stort spenn i type sanger.

Gode tall

«All Good Things» har nå solgt i solide 112000 eksemplarer her i Norge. I Danmark har plata solgt 30000 og i Sverige 20000. I disse dager starter også salget i resten av verden.

- Det gjør ingenting at det blir litt pes. Jeg skal ha ferie i hele juli.

Like før ferien skal hun opptre på Roskilde-festivalen for første gang, med svartrockerne Sort Sol. Den 3. august synger hun under trebåtfestivalen i Risør 3. august og i Trondheim dagen etter.

Liveinnspillingen med Kringkastingsorkestret blir utgitt i november.

sverre.gunnar.haga@dagbladet.no

#

GIR UT BEST OF-PLATE: Sissel Kyrkjebø gir ut liveplate med Kringkastingsorkestret i november. Konserten spilles inn i Drammen Teater 3. og 4. september. I går framførte de to smaksprøver for pressen. # Foto: TOR ARNE DALSNES

GIR UT BEST OF-PLATE: Sissel Kyrkjebø gir ut liveplate med Kringastingsorkesteret i november.