Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Livet bak en T-banedør

Bare 25 år gammel har Gwyneth Paltrow allerede rukket å spille inn 21 filmer. Nå er hun også videoaktuell med den romantiske komedien «Sliding Doors».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukas video-premierer

Bare i 1998 var hun med i seks filmer. Blant dem den engelske Oscar-favoritten «Shakespeare og kjærligheten» som nå er nominert i hele tretten kategorier. Og med Gwyneth Paltrow nominert som beste kvinnelige skuespiller.

«Sliding Doors» var også en kjempesuksess, i hvert fall rent kommersielt. På to måneder spilte lavbudsjettprosjektet inn over 200 millioner kroner. Noe som gjorde filmen til en av Englands mest populære gjennom tidene.

Og hva så med selve filmen? En historie, eller rettere sagt to historier, om hvordan skjebnen lar seg manipulere av en T-banedør. Enten kommer man inn, eller så er det bare å ta konsekvensene av å måtte vente på neste tog. For Helen Quilley (Paltrow) representerer døra forskjellen på et liv med drømmeprinsen eller en fortsatt traurig tilværelse med sin utro kjæreste. «Sliding Doors» lar henne oppleve begge historiene samtidig. Dagbladets anmelder, som ga filmen terningkast tre, var imidlertid ikke helt overbevist: «Ideen er god. Dessverre er den noe mishandlet.»