Du leser nå Dagbladet Pluss

Livet er fanken ikke så lett som avholdsfolk vil ha det til

Jonny Halberg skildrer livets nådeløse vendepunkter.

UTENDØRS: Jonny Halberg fotografert i 2004, omtrent midtveis mellom første og siste novelle som er samlet i «Like nord for kirka - Fortellinger 1994-2016».
 Foto: NTB/Scanpix
UTENDØRS: Jonny Halberg fotografert i 2004, omtrent midtveis mellom første og siste novelle som er samlet i «Like nord for kirka - Fortellinger 1994-2016». Foto: NTB/ScanpixVis mer

For første gang siden han utga bok nummer to, «Gå under» (1992), kommer Jonny Halberg med en novellesamling. Likevel forbinder jeg Halberg med novellekunst. Kanskje er det fordi også romanene hans er fylt med små fortellinger, et begrep Halberg er glad i.

At det forholder seg slik, får vi bekreftet i høstens bok, «Like nord for kirka». Boka består av åtte noveller. Fire av dem er tidligere trykt i mer obskure sammenhenger, to av dem er ikke tidligere publisert og to av dem er hentet fra romaner. Det er likevel ikke noe sammenrasket over denne samlingen, den står fram som helhetlig og gjennomført.

«Det er for drøyt»

Halbergs spesialområde er «dalstrøka innafor». Novellene foregår på bygda, som vi kaller det. Langt fra folk, bortsett fra de folka som klorer seg fast på disse små tettstedene, der ennå ikke fraflyttede plasser ligger som årringer rundt en butikk, en kirke og en bussholdeplass. Steder som i novellen «Fekastad» skildres slik:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.