GIKK LEI: Giorgio Moroder var misfornøyd med a-ha da han skulle jobbe med dem. Foto: NTB Scanpix
GIKK LEI: Giorgio Moroder var misfornøyd med a-ha da han skulle jobbe med dem. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Livet er for kort til å jobbe med band som a-ha

Legendarisk produsent legger delvis skylda over på det norske bandet.

(Dagbladet): Italienske Giorgio Moroder (75) har i løpet av sin levetid opparbeidet seg til å bli intet mindre enn en legende innenfor disco- og dansesjangeren. Han anses for å være en pionér på sitt felt, og har jobbet med artister som David Bowie og Elton John, og i nyere tid med Daft Punk og Coldplay.

Moroders ti bud I et intervju med amerikanske Billboard avslører den prisbelønte produsenten og DJ-en sine ultimate tips, eller bud, etter hele 50 år i bransjen.

Blant hans gylne regler er; evnen til å si nei til dop, at penger er viktig for en god karriere, og at det er verdt å gi det lille ekstra for divaer i musikkbransjen.

- Jeg er sannsynligvis den eneste mannen i Los Angeles som aldri har prøvd kokain, sier Moroder.

- Det ble alltid krangling Det er imidlertid ett bud som skiller seg ut fra de andre, som i tillegg må presiseres to ganger:

- Ikke jobb med band, sier han.

Moroder sier at han sjeldent jobber med rockegrupper, og ser tilbake på den gangen han skulle skrive og produsere Blondies låt «Call Me».

- Det ble alltid krangling. Planen var å jobbe med dem på en plate også. En dag kom jeg til studio, der gitaristen kranglet med keyboardisten. Jeg ringte manageren deres og slutta, sier han.

I samme båt setter imidlertid Moroder også norske a-ha, som han var misfornøyd med da de skulle møtes i Los Angeles for innspilling.

- Jeg vil komme inn, være sjefen og ha sangene klare. Husker du a-ha? De skulle jobbe med meg, og skulle komme inn til studio klokka ett for å starte. Klokka seks hadde de fremdeles ikke kommet, og neste dag var det samme regla om igjen, forteller Moroder.

- Derfor stakk jeg. Livet er for kort til å jobbe med band, legger han til.

Gjenforenes i år Etter kun fire og et halvt år borte fra scenen, annonserte a-ha i mars ny turné og ny plate, som får tittelen «Cast in Steel».

Dagbladet Magasinet intervjuet bandet i den sammenheng, der de avslørte at alle tre medlemmene har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter dem til nye a-ha-engasjementer i en to-års periode.

Magasinet melder også at de tre medlemmene har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter dem til nye a-ha-engasjementer for en periode på to år.

Medlemmene i a-ha har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

GJENFORENES: Etter å ha offisielt lagt opp i 2011, skal a-Ha i år legge ut på ny turné og slippe nytt album. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENES: Etter å ha offisielt lagt opp i 2011, skal a-Ha i år legge ut på ny turné og slippe nytt album. Foto: NTB Scanpix Vis mer