Livet etter bokloven

Trolig vil Apple og Amazon få mer å si for bokmarkedet de neste fire åra, enn Frp og Høyre.

HÅPER PÅ LOV: Administrerende direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson, fortsetter å jobbe med forskriftene til den nye bokloven, selv om Høyre og Fremskrittspartiet har sagt klart fra at de ikke har planer om å la den tre i kraft.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
HÅPER PÅ LOV: Administrerende direktør i Forleggerforeningen, Kristenn Einarsson, fortsetter å jobbe med forskriftene til den nye bokloven, selv om Høyre og Fremskrittspartiet har sagt klart fra at de ikke har planer om å la den tre i kraft. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det er noe litt tragikomisk over de norske forleggernes arbeid med en ny boklov — som forsetter til tross for at Høyre og Fremskrittspartiet har slått fast at de kan se langt etter den.

Bokloven ble vedtatt før sommeren, men har ennå ikke trådt i kraft. Det vil de nye regjeringspartiene sørge for at den aldri gjør.

- Når vi gjør denne jobben nå, da har vi i alle fall en god og tydelig boklov klar til 2017, sa forleggerforeningens Kristenn Einarsson til Klassekampen fredag.

Er det ren kokettering, eller tror han at de kan koke sammen en lov, legge den i fryseren, og ta den fram om fire år — hvis og dersom vi da får en kulturminister like velvillig som Hadia Tajik — og at den skal smake like ferskt?

Hovedargumentet for bokloven er å sikre bredde, kvalitet og tilgjengelighet for norsk litteratur. Skrekkscenariet er fripris, som bransjen frykter vil fjerne eksistensgrunnlaget for den såkalt smalere litteraturen. Den litteraturen Frp?s kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen har sagt at ikke er viktig. Men det er vel en fordel at vi har litt mer enn krim og erotikk å velge mellom i bokhandelen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer