KOMMENTARER

Livet etter Frp

Det er fascinerende hvor opphengt media er av Listhaug, mener Erna Solberg. Synes hun det er like rart at Høyre-folk henger seg på?

Livet etter Frp
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det har vært uka for halvtårsoppsummeringer i politikken. Med forhandlingene om statsbudsjettet som trakk ut i det lengste, føles det som oppsummeringene har vart i snart en måned. Konklusjonene er kjente: spennet fra KrF og Venstre via Høyre og ut til ytterste vingetipp i Frp er et problem for Erna Solberg.

Men hva hvis konstruksjonen viser begynnende tegn til svikt allerede på midten, i Høyre?

Sylvi Listhaugs kombinerte NOAS-spark og innsamlingsaksjon for den kristne organisasjonen Åpne Dører har skapt rabalder denne uka. Et Høyre-medlem skrev innlegg i Aftenposten torsdag med beskjed om at han nå meldte seg ut. Å se den vennlige Høyre-liberaleren Fabian Stang smilende ved siden av Listhaug i hennes Facebook-video, ble dråpen som fikk det til å renne over. Det ble den mest delte kronikken i Norge den dagen. Det tåler nok Høyre.

Litt verre er det at klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) seinere på kvelden sendte ut denne twitter-meldingen: «For min del, som kristen men først og fremst menneske, skal jeg gi julegave til noen som hjelper lidende mennesker uavhengig av religion.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer