Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Livet etter M2M

Etter M2M har Marit Larsen (22) flyttet for seg selv, blitt bedre kjent med vennene sine og badet i gjørma på Roskilde-festivalen. Sånt blir det god musikk av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Etter M2M kom jeg tilbake til det virkelige livet, og det har vært helt fantastisk, sier Marit Larsen.

Den smilende Marit Larsen møter oss på ølbula Lorry i Oslo. Hun har all grunn til å være fornøyd. Marit er vårens store pop-håp, og kanskje fremst i rekken av de mange unge, kvinnelige artistene som platedebuterer i årets første måneder. Hennes første single «Don\'t Save Me», som er ute, forsterker de høye forventningene - og interessen. For hva i all verden? En lystig ABBA-inspirert sang fra den stille, rolige delen av M2M?

-  Jeg har fått tildelt rollen som grå mus. I M2M virket Marion som den eneste med ambisjoner, mens jeg var den eneste med kunstnerisk troverdighet. For et par år siden, da jeg hadde vært ute av mediebildet en stund, kom det en fyr opp til meg og lurte på hvorfor jeg gikk med så fin kjole. Det var jo ikke sånn jeg var, sier 22 år gamle Marit og ler.

-  Bli selvstendig

I tida etter bruddet med Marion Ravn har Marit Larsen nærmest skalket alle luker. Ingen hjemme-hos-reportasjer, ingen motereportasjer i bladene. Etter å ha levd i M2M-sirkuset med turneer og presseintervjuer hvor de eneste hun møtte var bransjefolk og fans, flyttet hun for seg selv og tok til med å skape seg sitt eget liv.

-  Jeg føler sterkt at jeg har noe å formidle med musikken min - jeg vil få folk til å gråte, le og smile. Men det må komme direkte fra meg, og da er det ikke plass til noe kompromiss.

-  Har det vært spesielt viktig for deg å bli selvstendig?

-  Det har vært veldig viktig for meg å bli selvstendig. Jeg fikk en slags midtlivskrise da jeg var 19 år, så jeg har nok følt litt på det, sier Marit.

 SELVSTENDIG:  Marit Larsen har brukt de tre åra siden M2M var historie på å skape seg sitt eget liv. Nå er hun ute med sin første singel fra det nye albumet. Det er ikke en deppelåt, som mange nok hadde ventet seg. Foto: Bjørn Langsem
SELVSTENDIG: Marit Larsen har brukt de tre åra siden M2M var historie på å skape seg sitt eget liv. Nå er hun ute med sin første singel fra det nye albumet. Det er ikke en deppelåt, som mange nok hadde ventet seg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Og fortsetter:

-  Mer kjent med meg selv

-  Jeg rakk aldri å vurdere om jeg skulle bli musiker. Jeg ville nok sett på meg selv som musiker på en eller annen måte, men det at jeg fikk det som yrke , var noe jeg egentlig aldri bestemte meg for. Etter M2M måtte jeg plutselig ta stilling til en hel masse ting som andre må ta stilling til mye seinere. Jeg hadde allerede vært ute i arbeidslivet, og tjent en del penger. Skulle jeg fortsette med musikk, starte et band, begynne å studere? Det var veldig sunt for meg å bruke tid til å tenke over disse tingene.

-  Åra etterpå har vært veldig lange på en god måte - jeg har fått fylle dem med det jeg har villet.

-  Hva har du gjort?

-  Jeg har trent, vært mer sammen med vennene mine. Jeg har nok blitt mer kjent med meg selv. Dessuten har jeg spilt musikk. Det har vært veldig deilig å få god tid til å skrive musikk, og ikke få hetta selv om jeg ikke har laget en sang på tre uker, sier Marit, og fortsetter:

-  Dessuten har jeg reist og vært på festivaler. Jeg har fått være helt anonym, og bodd ei uke i telt på Roskilde og badet i gjørma. Det har ikke vært noe press, og jeg har bare fått være Marit. Jeg tror det er sånt det blir bra musikk av, sier Marit.

Trist og glad

I mars kommer albumet «Under The Surface».

-  Blir den like glad og popete som singelen?

-  Ja, albumet spruter av gøy. Men som på singelen, er mange av tekstene triste selv om musikken er lystig. På «Don\'t Save Me» synger jeg «Our little castle is a house of cards». Det handler om å bli eldre, og om personlig frigjøring fra et annet menneske - samtidig som sangen har litt glimt i øyet.

-  Hvordan er det mulig?

-  Triste tekster i en glad melodi gir et mye sterkere uttrykk. Det samme er det egentlig med glade tekster til triste melodier - bare tenk på «A Perfect Day» med Lou Reed.

-  Handler «Don\'t Save Me» om Marion Ravn?

-  Nei, det gjør den ikke. Den er skrevet mye seinere enn...

-  Ja, hva skal man kalle det?

-  Ha, ha. Etter at vi ble oppløst som kollegaer.

-  Og hva er dere nå?

-  Vi er ikke kollegaer, men vi er veldig gode venner.

HISTORIE: Marion Ravn (t.v.) og Marit Larsen utgjorde M2M. Bildet er fra Spellemannprisen i 2001.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!