Livet etter «Ringenes herre»

Barnestjernen Elijah Wood (23) gjorde kjempesuksess som hobbiten Frodo i «Ringenes herre». Nå vil han vise verden at han har mer å by på som skuespiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Det er vanskelig å følge opp en suksess, og mange forbinder nok Elijah Wood med rollefiguren Frodo i suksesstrilogien «Ringenes herre». Tilbudene har imidlertid stått i kø for unggutten, som debuterte på kinolerretet som åtteåring.

-  Jeg vil ikke bli husket hele livet for bare én rolle. Etter en suksess som «Ringenes herre» må man komme videre. Det viktige for meg er å finne roller som gjør at folk ser på meg med nye øyne, sier Elijah Wood til Dagbladet.

Spiller fotballpøbel

Da Dagbladet møter ham, er han akkurat ferdig med innspillingen av filmen «Hooligans» i London. Der spiller han journaliststudenten Matt, som blir en del av et voldelig supportermiljø rundt fotballklubben West Ham. En rolle som byr på mange nye utfordringer.

-  Jeg spiller en rotløs gutt som flytter fra USA til England for å besøke sin søster. Gjennom søsterens ektemann kommer han i kontakt med dette miljøet. Han faller inn i deres verden, som dreier seg om vold, fotball og brorskap. I begynnelsen er han der for vennskapet, men etter hvert blir han mer og mer fascinert av vold, sier Wood, som måtte ha tre ukers intensiv slåsstrening før innspillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.