Billy McFarland

Livet i fengsel etter skandalefestivalen

Fyre Festival-svindleren Billy McFarland fikk hard smekk etter podkastintervju.

FORRETNINGSPARTNERE: Rapper Ja Rule og Billy McFarland jobbet tett sammen om gjennomføringen av Fyre Festival. Ja Rule er i ettertid frikjent for ansvar. Foto: Netflix
FORRETNINGSPARTNERE: Rapper Ja Rule og Billy McFarland jobbet tett sammen om gjennomføringen av Fyre Festival. Ja Rule er i ettertid frikjent for ansvar. Foto: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den berømte bedrageren Billy McFarland (29) ble dømt skyldig i svindel tilbake i 2018, og soner en dom på seks års fengsel. Forrige uke kom partene til enighet i et massesøksmål mot ham, hvor over 200 personer som kjøpte billetter til Fyre Festival får rundt 60 000 kroner hver i erstatning, skriver The New York Times.

Amerikaneren McFarland arrangerte Fyre Festival på Bahamas i 2017. En skandale av en kulturbegivenhet som svindlet tusenvis av billettkjøpere, leverandører, investorer og lokalbefolkning for millioner av dollar.

Partykollapsen er møysommelig omtalt av internasjonal presse og udødeliggjort gjennom Netflix-dokumentaren «Fyre» og Hulu-konkurrenten «Fyre Fraud».

Ute av isolasjon

Ifølge Insider viser oppdatert informasjon fra The Bureau of Prisons at McFarland nylig ble overført fra Ohio til et statlig fengsel i Oklahoma City, etter å ha sonet et halvt år i isolasjon. Han skal dermed være ferdig med den lange perioden med straffetiltak, vedtatt i oktober 2020, hvor han sonet store deler av døgnet uten kontakt med andre medfanger.

I USA er det utstrakt bruk av isolasjon i fengsel, til tross for at mer enn 15 døgn isolasjonssoning i strekk regnes som tortur, ifølge FN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer