Livet med Zorros

Den maskerte helten har blitt småbarnsfar.

FILM: Selveste Zorro er tilbake, og mannen i svart er igjen damemagneten, Antonio Banderas. «The Legend of Zorro» tar opp tråden etter forrige Zorro-film, «The Mask of Zorro» fra 1998. Ti år har gått, og Zorros sønn Joaquin har blitt en veslevoksen og uoppdragen eventyrer. I tillegg ønsker Zorros kone, Elena (Catherine Zeta-Jones) at mannen skal legge av seg fekteriet, og bli ansvarlig ektemann og far. Noe Zorro også er innstilt på, men selvfølgelig trues Californias innbyggere. Nok en gang må den maskerte helt ri ut på sin trofaste springer, Tornado. Elena setter hardt mot hardt, og da Zorro velger folket framfor henne, går hun fra ham, og menger seg i stedet med den onde Armand. Eller gjør hun egentlig det?

Sjablongaction

Fra å være en historie som inneholdt romantikk, mystikk, sjarm, og en god dose humor, har «The Legend of Zorro» utviklet seg til lite fengende sjablongaction. For selv om «The Mask of Zorro» inneholder langt flere eksplosjoner og stunt enn tidligere, blir denne historien en karikert versjon av hva vi ønsker oss. Der «The Mask of Zorro» fortalte historien om den aldrende og vise læremester, hans viltre elev, og kampen mellom det onde og det gode. Forteller man nå om hvor vondt Zorro har det fordi hans kone har gått fra ham, og om kampen for å få henne tilbake. Faktisk er det sønnen og kona som står for heltemotet. Hun på hemmelig oppdrag for den amerikanske stat, og han som sønn av sin far.

Avkledd

Men hvem ønsker egentlig å se den maskerte helten hente barna i barnehagen? Hvor har det blitt av heltefilmen? Der kampen står mellom stygge menn? Der bryster svulmer, og kvinnene dåner av Zorros dyriske blikk? Sist ble Elena strippet med Zorros korde, nå er det han som er latterlig avkledd. Det blir litt som å sende Morgan Kane i 8. mars-tog. Lite sannsynlig, og ganske kjedelig. Hvor i all verden har det blitt av den sexistiske undertonen? Det er da ikke «The legend of Elena» vi har kommet for å se. I filmen stilles spørsmålet om folket lenger trenger Zorro, og vel, hvis han skal fortsette som dette: Nei, da gjør vi ikke det.