- Livet mitt er som et tv-show

Snart er han tilbake. Med albumet «The Eminem Show». - All dritten fra privatlivet mitt blir offentlig. Ikke noe forblir bak lukkede dører. Livet mitt er blitt som et tv-show, sier Eminem.

Rapperen sammenlikner sitt turbulente liv i rampelyset med «Truman Show», filmen fra 1998 der hele livet til Truman Burbank, spilt av Jim Carrey, viser seg å være et 24 timers tv-show.

- Ja, omtrent som «Truman Show». Eller «Springer show», sier Eminem til hiphop-magasinet The Source.

Med «The Marshall Mathers Lp» ble Eminem et verdensnavn. Plata kom ut uka etter Britney Spears' «Oops!...I Did It Again» i mai 2000, og endte opp med å dunke Britney vekk fra tenåringstronen.

Når han nå skal følge opp ei plate som har solgt 17 millioner, gjør 29 år gamle Marshall Mathers III det med et album som etter sigende ikke er noe mindre kontroversielt enn forgjengeren. Kommende fredag får hans nye singel «Without Me» premiere på norske radiostasjoner. Mandag 3. juni kommer det nye albumet.

- Denne plata er mer personlig enn noe jeg har gjort tidligere.

Problemer fra fortida

På tross av sprengfulle bankkonti, respekt og berømmelse sliter han med mange av de samme problemene han hadde mens han fortsatt var en fattig forstadsgutt i Warren, Detroit:

Han vil fortsatt ikke ha noe med faren å gjøre, selv om faren har meldt seg etter at Eminem ble berømt.

Han ble forsøkt saksøkt av moren for 95 millioner kroner på grunn av ting han har sagt om henne i tekster og intervjuer.

Han er saksøkt av DeAngelo Bailey, plageånden fra skoledagene som blir identifisert i låta «Brain Damage» ( «Way before my baby daughter Hailey / I was harassed daily by this fat kid named D'Angelo Bailey» ).

Han ble saksøkt av ekskona Kim for 86 millioner kroner. Hun hevdet han var uskikket til å ta vare på deres felles datter. Til slutt kom de til enighet. I dag har de delt omsorg for Hailey.

Han har fått en betinget dom på to år for to forskjellige episoder med en revolver 4. juni 2000.

De som har hørt «The Eminem Show» omtaler det som en plate full av sinne og usensurerte følelser. Både rapperen Rakim og produsent Dr. Dre, som i sin tid oppdaget Eminem og som også har produsert hans nye album, hevder at artisten har modnet som rapper.

En av låtene på den nye plata er «White America».

- «White America» handler om hvite ungdommer i amerikanske forsteder som har problemer med skolen og med foreldrene sine. De har behov for rebelsk musikk - min og andres. Ungene har behov for å si fuck you til noe, sier Eminem.

Rappens Elvis Eminem har blitt en rappens Elvis ved å gjøre hip hop spiselig for et hvitt pop-publikum. Han er fullstendig klar over det selv også.

- Det at jeg er hvit er sikkert årsaken til at jeg har solgt dobbelt så mange skiver som jeg burde ha gjort. Jeg prater ikke om noe annet enn det andre rappere før meg har gjort, for eksempel N.W.A. eller Ice-T. Det er bare det at når et hvitt tryne sier det, så klarer disse hvite ungene å forholde seg til det, sier han til The Source.

Livet blir film

Spillefilmen «8 Mile», regissert av Curtis Hanson - mannen bak «L.A. Confidential» - og løselig basert på Eminems liv, handler om trøblete oppvekst i sosial elendighet på begge sider av det amerikanske raseskillet. «8 Mile» er navnet på gata som skiller det svarte og det hvite nabolaget i Detroit.

- Det var ikke fattig eller rik. Det var en rasemessig skillelinje. Til denne dag er det fortsatt ganske segregert, men du har nok flere svarte mennesker på Warren-sida og en del flere hvite folk på Detroit-sida enn det var for ti år siden, sier Eminem.

Han spiller selv en av hovedrollene i filmen, med Kim Basinger i rollen som moren hans og Brittany Murphy som kjæresten. Ryktene har gått om et forhold mellom Basinger og Eminem på settet.

- Det er bullshit . Ikke at jeg ikke ville, men ryktet er bullshit sier Eminem.

VOLD: Eminem skiller ikke vold fra sex i tekstene sine.
STRAFF: Eminem ble i fjor sommer dømt til et års prøvetid for å ha brutt våpenbestemmelser. ¨
HAT: Da Eminem ble Grammy-nominert, ble han møtt med protester fra homsemiljøet.
POLITIKK: For å dempe inntrykket av homohetsen sin opptrådte Eminem med Elton John.