Livet ruller videre

ALVERSUND (Dagbladet): Det har vært en tung tid for Ivar Medaas og kona Kari siden han ble rammet av slag for fem år siden. Nå fortelles gjøglerens innholdsrike liv i en ny biografi der det ikke legges skjul på noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ville være drøyt å si at vestlandsk natur er Guds gave til rullestolbrukere. Likevel er det gjort levelig med fin asfalt utenfor husene. Og med en firehjuling med servostyring som på dristige dager dras opp til 10 km/t, er barndomshjemmet fortsatt verdens fineste plett for Ivar Medaas. Flagget er sendt til topps i dag. Ikke i anledning Dagbladets besøk, men for mor Jenny som fyller 88. Sprek som en 70-åring fortsatt.

Forteller alt

Sprek er kanskje ikke det mest dekkende ordet for Ivar Medaas nå. Men selv om kroppen ikke henger med som før, er glimtet i øynene fortsatt fullt til stede.

- Humøret er stabilt og bra. Så lenge jeg har ei slik hyggelig kone og godt miljø rundt meg, så klarer jeg meg fint. Så lenge jeg er fri for smerte, skal jeg være fornøyd. Men spille og synge kan jeg ikke mer, og det gjør meg litt trist, sier Ivar.

Biografien «Ivar Medaas - gjøglar og felespelar» oppsummerer en karrierevei som har vært glitrende og beundringsverdig, men også humpete og rik på avkjørsler. I en høyst ærlig beretning ført i pennen av Jan Spurkeland, en medmusikant fra ungdommen, legges det ikke skjul på verken suksesser eller baksiden av dem. Om ungdomstid med hardingfele, om hvordan han tok hovedstaden med storm etter at han ble oppdaget av Book'n, om revysuksessene og turneene der felespilleren fra strileriket i årevis holdt publikum i åndenød, om livet med Vestlandsduoen med kona Kari - men også om år med pille- og alkoholmisbruk, ydmykelser, økonomiske katastrofer og et sykdomsbilde som har ført ham dit han er i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer