Livlig eventyranimasjon

Friskt og fargerikt fra prisbelønt animatør.

FILM: Har du noen gang lurt på hvordan den tyske krigsmaskinen rullet over Norge? Det får vi til de grader illustrert i Pjotr Sapegins animasjonsfilm «Nå skal du høre ...», når en bestefar (med Odd Børretzens milde stemme) forteller barnebarnet om sine opplevelser under krigen.

Russiskfødte Pjotr Sapegin har i mange år vært en foregangsmann i norsk animasjonsfilm, og han har vunnet flere priser enn noen annen regissør for sine filmer.

«Nå skal du høre ...» er satt sammen av flere av hans tidligere produksjoner og en del nytt materiale, go resultatet er blitt en tre kvarter lang og fargerik opplevelse. Handlingen bindes sammen av en historie om en liten jente som slett ikke har tenkt å ta tran eller kle på seg før bestefar har fortalt noen av sine mange eventyr.

Og bestefar har litt av hvert å fortelle. Han improviserer over forskjellige eventyr, for eksempel det om kverna som står og maler på havsens bunn, han minnes livlig sine egne opplevelser under krigen og han forteller om et ubebodd hus på Kampen hvor noe høyst uventet skjer for mannen som kjøper det. I bakgrunnen lurer en streng og mystisk bestemor, som vi ikke får se ansiktet på før helt til slutt.

Pjotr Sapegin bruker både en livlig fantasi, masse humor og friske farger når han forteller historiene, og oppfinnsomheten hans er så stor at dette er en film som passer for hele familien.