Livredd medie-kjøret

KØBENHAVN (Dagbladet): Aqua er livredde for å bli overeksponert. Derfor trykker plateselskapet Universal Music nå på alle bremsene og prøver mest mulig å skjerme Lene & co fra media og fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Langtidsprosjekt

Ikke minst direktør i Aquas plateselskap, Universal Music i Danmark, Jens-Otto Paludan, har understreket hvor viktig det er å unngå overeksponering av bandet. Han frykter at for høy profilering vil slå kraftig tilbake, og han har gang på gang understreket at Aqua er et langtidsprosjekt. Universal Musics mål er å få Aqua like etablert som eksempelvis Sting.

Derfor har Aqua, i motsetning til Spice Girls, ikke oversvømmet markedet med såkalte «merchandice»-produkter, som T-skjorter, plastikkleketøy, bøker og lignende, i kjølvannet av suksessen. Utover plata «Aquarium» og noen singler har de kun utgitt en enkel video.

Aqua-produkter er derimot på vei, men det er en nøye gjennomtenkt plan som nå legges før de ulike artiklene presenteres.

- Må roe ned

Det er i underkant av ett år siden at «aquaristene» uttalte at de hadde en drøm om å greie å leve av Aqua. I dag har de solgt 14 millioner plater på verdensbasis _ åtte millioner av «Aquarium» og totalt seks millioner singler. Onsdag i forrige uke gikk også den nye singelen «Dr. Jones» direkte inn på førsteplass på hitlisten i England _ og videoen er for tiden den desidert mest spilte på musikkanalen MTV.

- Men nå må vi ha tid til å roe oss ned, konsentrere oss om å lage en ny plate og bli et godt live-band, understreker Lene Nystrøm.

Sammen med de tre danske guttene har hun i 16 måneder reist verden rundt for å promotere bandet og «Aquarium». Nå vil de spesielt jobbe opp et live-konsept, som de for første gang framførte lørdag kveld under avslutningen av Grammy-festen. Sceneversjonen av «Lolipop» var i ekte Aqua-ånd et velfylt show med mye glitter, humor og pyroeffekter. Aqua bekrefter at smakebiten gir en god pekepinn på malen for sommerens konserter. Foreløpig er det planlagt konserter i Danmark, men Lene mener at hjemlandet sannsynligvis også vil får besøk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer