Livredd medie-kjøret

KØBENHAVN (Dagbladet): Aqua er livredde for å bli overeksponert. Derfor trykker plateselskapet Universal Music nå på alle bremsene og prøver mest mulig å skjerme Lene & co fra media og fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Langtidsprosjekt

Ikke minst direktør i Aquas plateselskap, Universal Music i Danmark, Jens-Otto Paludan, har understreket hvor viktig det er å unngå overeksponering av bandet. Han frykter at for høy profilering vil slå kraftig tilbake, og han har gang på gang understreket at Aqua er et langtidsprosjekt. Universal Musics mål er å få Aqua like etablert som eksempelvis Sting.

Derfor har Aqua, i motsetning til Spice Girls, ikke oversvømmet markedet med såkalte «merchandice»-produkter, som T-skjorter, plastikkleketøy, bøker og lignende, i kjølvannet av suksessen. Utover plata «Aquarium» og noen singler har de kun utgitt en enkel video.

Aqua-produkter er derimot på vei, men det er en nøye gjennomtenkt plan som nå legges før de ulike artiklene presenteres.

- Må roe ned

Det er i underkant av ett år siden at «aquaristene» uttalte at de hadde en drøm om å greie å leve av Aqua. I dag har de solgt 14 millioner plater på verdensbasis _ åtte millioner av «Aquarium» og totalt seks millioner singler. Onsdag i forrige uke gikk også den nye singelen «Dr. Jones» direkte inn på førsteplass på hitlisten i England _ og videoen er for tiden den desidert mest spilte på musikkanalen MTV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer