Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Livsfarlig anrop

Hva kan vel ikke en mann med mobil få til?

FILM: Som reklamefilm for verdens største mobilprodusent er «Livsfarlig anrop» en genistrek av en thriller. Det er nesten ikke den ting den lille dingsen ikke kan fikse. I hvert fall er det sånn for kidnappede Kim Basinger og hennes tiltakslystne redningsmann Chris Evans.

Filmen, som har samme forfatter som «Phone Booth», har så vidt begynt før en gjeng muskelbunter knuser seg inn i huset til Jessica Martin (Basinger) og bortfører henne. Hun havner på et loft et ukjent sted i LA, uten å vite hva eller hvorfor. Eneste kontakt med omverdenen er via en knust telefon, som setter henne i forbindelse med Ryan (Evans). Men han vil først og fremst imponere ekskjæresten, som synes han er både ansvarsløs og selvopptatt.

Når Jessicas utrygge skjebne havner i hans mobiltelefon, kan han bevise det motsatte. Han tror først hun tuller (hvem ville ikke det?), men når han er overbevist, legger han veien til en politistasjon. Der treffer han den puslete politimannen Mooney (William H. Macy med rar frisyre og rarere bart) og prøver å legge saken i hans hender.

«Livsfarlig anrop» (heslig tittel) er en thriller som bokstavelig talt vokser med oppgaven, ikke ulikt hovedpersonen Ryan.

Spenningen bygges gradvis opp mens bakgrunnen for kidnappingen forklares. Men handlingen skjemmes av banale opplagtheter som bare trekker ut tida, og selv ikke små komiske innslag redder den helt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media