Livskamp i jungelen

Resignert og livsbejaende fra den colombianske jungelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er en utfordring å anmelde Ingrid Betancourts brev til sin mor, skrevet i oktober 2007, nå utgitt mellom små permer, på et fåtalls ark (64 sider). For det første er det progresjon i saken fra dag til dag. Frankrike, Sveits og Spania sendte nylig et fly til Colombia for å bistå den dødssyke fransk-colombianske politikeren, men den marxistiske opprørsgeriljaen har i skrivende stund ikke vist barmhjertighet og sluppet legene til.

Søndag 6. april gikk tusenvis av franskmenn i demonstrasjonstog, med presidentfruen og utenriksministeren i spissen, i håp om at økt press vil tvinge FARC-geriljaen til å løslate Betancourt, som nå har sittet over seks år i jungelfangenskap.

Høystemt

Den andre utfordringen gjelder selve teksten. Hvordan bedømme et privat brev, innholdsmessig og stilistisk, skrevet under umenneskelige forhold? Ingrid Betancourt befinner seg jo «hinsides helvete»? Familien var usikre på om hun levde før brevet dukket opp i november 2007, da noen FARC-folk ble arrestert i Bogotá. Brevet var et etterlengtet livstegn fra en datter. Og en mor. Ingrid Betancourt har to barn. Hun kan ha tenkt at dette muligens er hennes siste sjanse til å si det som sies bør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer