Livvakta drapstruet Victoria og David

LONDON (Dagbladet): Den 35 år gamle Mark Niblett var livvakt for Victoria «Posh-Spice» Adams og fotballstjernen David Beckham. Niblett ble også betrodd å sitte barnevakt for kjendisparets sønn, Brooklyn. Nå er 35-åringen arrestert, mistenkt for å ha kommet med alvorlige dødstrusler mot familien.

Victoria og David Beckham, og deres nære familie har vært ofre for mange hatbrev og trusler av alvorlig karakter. Et brev hadde et så sykt innhold at det lokale Cheshire-politiet sendte materialet videre til Scotland Yard.

Brevet inneholdt et skamfert fotografi av Spice Girls-stjernen Victoria Beckham. På bildet var det tegnet en kule mot hodet hennes og blod dryppende fra noe som skulle være en hodeskade.

Det var også skriblet en trussel ved siden av: «Du skal få som fortjent.» Victorias foreldre fikk et liknende trusselbrev.

Passet Brooklyn

Nå er en av Beckham-parets tidligere betrodde livvakter arrestert, og har sittet i harde avhør hos Scotland Yard. Mark Niblett er mistenkt for å ha sendt brevet med det særdeles truende innholdet.

Den 35 år gamle mannen skal ha vært på meget god fot med familien da han jobbet for dem. Han var ved flere anledninger lille Brooklyns barnevakt mens Posh og Beck var ute og svingte seg.

Scotland Yard var også involvert da et kidnappingsforsøk mot den nå femten måneder gamle Brooklyn ble avverget i fjor.

Da kjendisparet mottok brevet ble sikkerheten rundt deres to hjem i Cheshire og Herts trappet opp. Brevet er grundig undersøkt og analysert, og det er tatt DNA-prøver, uten at politiets eksperter har lyktes å finne spor. De tror imidlertid det er sendt fra en postkasse i Stockport, Greater Manchester, hvor også et liknende hatbrev ble sendt til den tidligere Spice-stjernen Geri Halliwell.

- Vennskapelig

Mark Niblett jobbet inntil ganske nylig som livvakt for Posh Spice og fotballektemann David. Niblett var med de to og sønnen Brooklyn på reiser både i Storbritannia og til utlandet. Da 35-åringen sluttet å arbeide for paret skal det ikke ha vært noen uoverensstemmelser mellom partene.

- Det var en vennskapelig avskjed. Jeg valgte å slutte, vi var fremdeles venner, uttalte Niblet nylig.

Han betraktet da forholdet til paret som godt, og forklarte at det var hans eget behov for mer tid med sin familie som var årsaken til at han sluttet i jobben hos Beckhams.

Svært oppskaket

En som står Victoria og David nær forteller til The Mirror at paret ble særdeles oppskaket av hatbrevet.

Nylig opplevde også David at engelske fotballfans skrek avskyrop i verste Hooligan-klasse om både Victoria og Brooklyn da han forlot banen etter Englands EM-tap mot Portugal.

Mark Niblett er nå løslatt mot kausjon, og skal melde seg for politiet igjen i august.

TRYGGE IGJEN: Det er slutt på truslene for Victoria og David.