Liz går solo

Liz Tove Vespestad har ikke bare brutt med Somebody's Darling. Hun har også vraket country-musikken. - Det var en tilfeldighet at jeg begynte med country. Jeg skjønte etter hvert at det ikke var meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Solokarrieren startet med et ønske om å gå ut av Somebody's Darling.

- Jeg måtte vekk for å kunne starte på nytt. Jeg var oppriktig forelsket i countrymusikk. Det var en grei sjanger å begynne med for meg; som et enkelt skjema å komponere ut fra.

PJ Harvey

I går opptrådte hun på «VeraVera» i NRK1 med låta «Where Do I Go». Og når man i tillegg hører hele albumet - «Blackout» - som først blir gitt ut i januar, så forstår man hvorfor hun måtte bryte samarbeidet med Tine Valand. For albumets elleve låter dreier seg om en mørk sjanger som har rotfeste i mer dunkel, eksperimentell og melodiøs rock.

Det låter som et møte mellom britiske PJ Harvey og amerikanske Emmylou Harris når hun samarbeider med lydguru Daniel Lanois på albumet «Wrecking Ball».

Mørk energi

- Ja, jeg har hørt mye på det albumet. Men etter bruddet med Somebody's i 1994 har jeg hørt mer på PJ Harvey. Jeg er opptatt av å uttrykke frihetsfølelse utenfor faste sjangere, men med rockens energi og spenn - uten at det er rock.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer