VIL TIL NORGE: Selskapet bak thrilleren «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge og har søkt på millionpotten i den norske insentivordningen - sammen med sju andre prosjekter. Her ser vi forfatter Liza Marklund Foto: Lars Eivind Bones
VIL TIL NORGE: Selskapet bak thrilleren «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge og har søkt på millionpotten i den norske insentivordningen - sammen med sju andre prosjekter. Her ser vi forfatter Liza Marklund Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Liza Marklund-krim søker om norske film-millioner

Åtte prosjekter slåss om 56 millioner kroner.

Åtte filmer og TV-serier søker om støtte via insentivordningen

Det er en dobling fra i fjor.

56 millioner kroner

I natt gikk fristen for å søke på incentivordningen. Til sammen åtte søknader er kommet inn til Norsk filminstitutt (NFI) – det er en dobling fra i fjor.

Men Hollywood dropper Norge.

Norges insentivordning for film skal stimulere store utenlandske film - og tv-serie-produksjoner til å legge hele eller deler av innspillingen til Norge.

56 millioner kroner skal fordeles de kommende ukene.

De åtte søknadene fordeler seg på fire spillefilmer og fire tv-serier.

Klart i løpet av mars

- Vi har foreløpig grunn til å tro at hele søknadspotten går ut nå, hvis ikke lager vi en ny frist. Vi har søknader som dekker hele rammen for insentivordningen, men det er for tidlig å si dette før vi har saksbehandlet søknadene, sier Jacob Berg i NFI.

Han opplyser vider at det tar mellom fire-åtte uker å behandle søknadene. Det betyr at svaret på tildelingene vil komme i løpet av mars.

Liza Marklund-krim

Dagbladet er kjent med at thrillerfilmen «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge. Mesterregissør Steven Spielbergs faste fotograf og Oscar-vinner («Schindlers Liste», «Saving Private Ryan»), Janusz Kaminski, er regissør, mens superstjernene Patrick Dempsey og Dakota Fanning har hovedrollene.

«The Postcard Killings» har et totalbudsjett på 279 millioner kroner.