Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Liza Marklund-krim søker om norske film-millioner

Åtte prosjekter slåss om 56 millioner kroner.

VIL TIL NORGE: Selskapet bak thrilleren «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge og har søkt på millionpotten i den norske insentivordningen - sammen med sju andre prosjekter. Her ser vi forfatter Liza Marklund Foto: Lars Eivind Bones
VIL TIL NORGE: Selskapet bak thrilleren «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge og har søkt på millionpotten i den norske insentivordningen - sammen med sju andre prosjekter. Her ser vi forfatter Liza Marklund Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Åtte filmer og TV-serier søker om støtte via insentivordningen

Det er en dobling fra i fjor.

56 millioner kroner

I natt gikk fristen for å søke på incentivordningen. Til sammen åtte søknader er kommet inn til Norsk filminstitutt (NFI) – det er en dobling fra i fjor.

Men Hollywood dropper Norge.

Norges insentivordning for film skal stimulere store utenlandske film - og tv-serie-produksjoner til å legge hele eller deler av innspillingen til Norge.

56 millioner kroner skal fordeles de kommende ukene.

De åtte søknadene fordeler seg på fire spillefilmer og fire tv-serier.

Klart i løpet av mars

- Vi har foreløpig grunn til å tro at hele søknadspotten går ut nå, hvis ikke lager vi en ny frist. Vi har søknader som dekker hele rammen for insentivordningen, men det er for tidlig å si dette før vi har saksbehandlet søknadene, sier Jacob Berg i NFI.

Han opplyser vider at det tar mellom fire-åtte uker å behandle søknadene. Det betyr at svaret på tildelingene vil komme i løpet av mars.

Liza Marklund-krim

Dagbladet er kjent med at thrillerfilmen «The Postcard Killings», basert på krimboka til svensken Liza Marklund ønsker seg til Norge. Mesterregissør Steven Spielbergs faste fotograf og Oscar-vinner («Schindlers Liste», «Saving Private Ryan»), Janusz Kaminski, er regissør, mens superstjernene Patrick Dempsey og Dakota Fanning har hovedrollene.

«The Postcard Killings» har et totalbudsjett på 279 millioner kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling