Liza Marklunds nye krim begynner bedre enn den slutter

Både ny stedatter og torturert riksdagspolitiker skaper utfordringer for Annika Bengtzon.

NY BENGTZON-KRIM: Liza Marklund er ute med sin tiende krim om journalisten Annika Bengtzon.
Liza Marklund.
Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Liza Marklund
NY BENGTZON-KRIM: Liza Marklund er ute med sin tiende krim om journalisten Annika Bengtzon. Liza Marklund. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Liza Marklund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Dette er Liza Marklunds tiende bok om tabloidjournalisten Annika Bengtzon. Den åpner lovende, hvis man kan bruke et slikt ord om en scene der et menneske blir torturert.

Synsvinkelen er torturistens, og det er liten tvil om at vi har å gjøre med et forkløplet sinn. Offeret er en tidligere riksdagspolitiker. Hvem torturisten er og hvorfor han har valgt seg akkurat dette offeret, utgjør hovedspørsmålet i romanen.  

Mine, dine, våre barn Riksdagspolitikeren dør ikke, men ender på sykehuset med de mest grusomme skader. Anna Bengtzon blir satt til å dekke saken. Hun er skilt fra sin tidligere mann og har truffet en ny. Begge har barn fra tidligere forhold, og nå bor denne utvidede kjernefamilien i en stor leilighet i Stockholm, med de gleder og utfordringer det medfører.

Bengtzon sliter blant annet med forholdet til sin nye stedatter, men heldigvis lar Marklund henne bruke mest tankevirksomhet på å løse mysteriet med den torturerte riksdagspolitikeren. Riksdagspolitikerens kone er også sporløst forsvunnet, og snart viser det seg at saken har forgreininger til en lignende forsvinningssak som fant sted mange år tidligere, og som Bengtzons redaktør i sin tid laget en prisbelønnet tv-dokumentar om.            

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer