Liza Minnelli var nær døden

Liza Minnelli var minutter fra døden. Hushjelpen fant henne liggen de i sitt eget spy, med pusteproblemer og svak puls.

Bildet av Liza Minnelli viser en helt annen kvinne enn den sylslanke, glamour-struttende Hollywood'n'Broadway-stjernen vi kjenner fra filmer og tv-show.

Alkohol- og narkotikamisbruket er i ferd med å ta livet av henne.

På hengende håret

Den 21. juni kollapset den 53 år gamle stjernen i sin leilighet i New York. Til alt hell ble hun funnet av hushjelpen og sendt til St Lukas Roosevelt Hospital, skriver Aftonbladet.

- Noen minutter til, og det ville vært for seint, sier en kilde ved sykehuset.

Nå, to måneder etter kollapsen, blir Minnelli behandlet for sitt misbruk ved Alcoholism and Treatment Center i New York.

- Liza går i gruppeterapi hver dag. Hun vet at det er alvor nå, at kroppen hennes ikke klarer mer, sier en av hennes medpasienter.

Skålte for edruelighet

Det er i år 30 år siden Liza Minnellis mor, Judy Garland, døde. Filmdivaen levde et intenst liv, og døde av overdose i 1969, bare 47 år gammel.

Minnelli har også levd et turbulent jetsett-liv. Ulykkelig kjærlighet har blitt kurert med alkohol og narkotika. Hun har vandret inn og ut av avrusningsklinikker.

Den siste krisa ble innledet 7. juni, på en galla i Los Angeles sponset av «Artister, skuespillere og idrettsmenn mot rattfyll». Her avsluttet hun med å løfte glasset og skåle for nykterheten.

To timer seinere var hun dritings, og i løpet av natta ramponerte hun hotellrommet. Hun svidde sofaen i stykker med sigaretter, og brukte senga som toalett.

Sykehusoppholdet kan gi Minnelli en ny sjanse. Hun kan fortsatt reise seg etter fallene.

SYK: Liza er ikke så sprudlene om dagen som på dette bildet. Nå tilbringer hun dagene på en avrusningsklinikk.