Locomotives

Locomotives ble noe av en popsensasjon i Norge i 1997. Bandet ble startet på begynnelsen av 90-tallet av folk med såpass geografisk spredning som Gjøvik, Sarpsborg og Levanger. Bandet består av Kåre Vestrheim (gitar), Hans Jørgen Støp (sang og gitar), Georg Buljo (gitar) og Thomas Tofte (bass), og vikarierende trommeslagere («vi har et Spinal Tap-kompleks»).

Locomotives fikk en radiohit med låten «Mind» høsten 1996, og fulgte godt opp med flere EP-er og stadig hyggeligere respons fra både publikum og presse. I april 1997 dundret debutalbumet «Spin» inn til pene salgstall, overstrømmende kritikker (terningkast fem i Dagbladet) og etter hvert også Spellemannspris i kategorien «Årets nykommere».

I tillegg til suksess på egenhånd, hjalp Locomotives også flere sentrale norske musikere i løpet av 1997; Bandet backet Jan Eggum både på turné og plate («Dingli bang»), og spilte også med Anne Grete Preus og Morten Harket. Sistnevnte uttalte i den svenske avisen Expressen i 1996 at Locomotives var det eneste norske bandet som kunne tenkes å slå an i utlandet.