Loddet ut Spellemann

Palace og Pleasure fikk Spellemannprisen for den beste dance/tekno-plata i 1997. I går ga de den bort til en lykkelig publikummer.

- Vi har tre premier her i dag, proklamerte gutta i bandet, og delte raust ut både en CD og en togbillett til Stockholm.

- Vi skal spille der på torsdag, så hvis du har fri kan du jo komme, var forklaringen.

Men det var Torbjørn Davidsen som vant hovedprisen.
- Jeg vil gjerne takke for denne prisen. Jeg er spesielt glad for grunnen til at jeg mottar den, sa han til høylydt applaus fra publikummet på utestedet Mir i Oslo.

Verken konserten med Palace of Pleasure eller utlodningen av Spellemannprisen var annonsert på forhånd, så det var bare rundt 80 betalende gjester som deltok i trekningen.

Palace of Pleasure fikk Spellemannprisen for plata «Emperor Norton», som fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder: «(den) likner en svevende ballongferd mot uendelige severdigheter.»
Bandet debuterte med egenproduserte «Release The Pleasure» året før.

- Vi begynte som et psykobillyband, og holdt på å bli et indiepopband før vi endelig fikk råd til å kjøpe en sampler, fortalte de til Dagbladet etter den utgivelsen. Men verken Bjarne Larsen, Sigmund Holtskog, Kjetil Hansen, Jon Birger Vormdal, Stian Torgstensson eller Jørund Skaug syntes altså at Spellemannprisen var noe å samle på.