Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Løding, Steinar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- I 14-15-årsalderen begynte jeg å formulere ideer og tanker jeg hadde om verden omkring meg, hovedsakelig i diktform. I 1967 eller -68 fikk jeg en artikkel på trykk i Romsdals Budstikke, om de to tredelene av verden som sultet i hjel og den ene tredelen som åt seg i hjel.

Mine beste leseropplevelser:

- Tretten år gammel leste jeg min første voksenbok, «Livsslaven» av Jonas Lie, og den gjorde et voldsomt inntrykk på meg, uten at jeg helt kan huske hvorfor.

William Faulkner er en fascinerende og vidtfavnende forfatter som kan leses fra svært mange vinkler: Det språklige, det rytmiske, det formale og ikke minst det tematiske, som igjen kan deles inn i mange undergrupper. Carlos Fuentes' roman «Terra Nostra» var også en stor leseropplevelse.

Litterære forbilder:

- Det har jeg aldri hatt, men mine store leseropplevelser har jeg tatt med meg videre, og de har ikke vært uten betydning i arbeidet mitt. Her er Bjørneboe, Borgen, Sandemose og Vesaas de viktigste navnene.

Slik liker jeg å jobbe:

- Skrivingen er for meg en «åtte-til-fire»-jobb. Når barna og kona går på skolen og på jobben, setter jeg meg ved PCen, og jeg arbeider til de kommer hjem igjen. I tillegg tar jeg en kortere skriveøkt om kvelden.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg fikk Internett hjemme for om lag et halvt år siden, og finner enormt mye stoff, særlig om arkeologi. Det er utrolig mye nyttig der ute, og det kommer stadig noe nytt. Men man må vite hva man leter etter!

(Dagbladet :på nettet 23.03.1999)