Loe feller dommen over norsk film

- Dårlige manus, lite sjenerøse og mangler evnen til å samarbeide over tid.

(Dagbladet.no): Erlend Loe slutter som filmkonsulent i Norsk Filmfond. I den forbindelse har filmbladet Rush Print bedt Loe gjøre opp status for norsk film.

Loe, som har vært konsulent i tre og et halvt år, kommer med en ubamhjertig dom. Han sier til Rush Print at jobben til tider har vært utakknemlig og vanskelig.

De filmene han er fornøyd med er blant andre den kritikerroste «Hawaii, Oslo», «Monstertorsdag» og «United». Men ofte er problemet at filmene har noe bra på gang, men at «ingen er så gode som de burde og kunne ha vært».

- Det gjelder hele filmskapinga her hjemme for tida, sier Loe til Rush Print.

Erlend Loe er cand. mag. med grunnfag i folkeminnevitenskap, mellomfag filmvitenskap og mellomfag litteraturvitenskap.

Han er også utdannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i København. Har skrevet flere filmmanus, blant annet «Detektor». 28. november 2001 ble det kjent at Erlend Loe tok pause som forfatter og begynte som filmbyråkrat.

- Jeg var ikke på jakt etter en jobb, men det hørtes spennende ut å kunne gjøre noe for norsk film i en periode, sa Loe til Dagbladet.

Og det var norske filmmanuser han ifølge Rush Print mente det var mest å gjøre med. Det mener han fortsatt: Mange av regissørene er dyktige, men de sliter med å skille de gode manusene fra de dårlige.

- Både regissører, produsenter og forfattere selv er altfor ofte manusalfabeter.

Hele Rush Print sitt intervju slippes i morgen i forbindelse med Kortfilmfestivalen i Grimstad.

SLUTTER:</B> Erlend Loe slutter som filmkonsulent.