Loe fnyser av kritikk

Uenig med valgforskere i at «Kulturkampen» virker mot sin hensikt

AVVISER KRITIKK: Erlend Loe klarer ikke å ta velgforskernes kritikk på alvor. Foto: Scanpix
AVVISER KRITIKK: Erlend Loe klarer ikke å ta velgforskernes kritikk på alvor. Foto: ScanpixVis mer

- En slik kritikk kan jeg ikke på alvor. Skulle vi vært taktiske og latt være å si hva vi mener, så ville det blitt et absurd ordskifte uten mening, sier forfatter Erlend Loe.

Loe sikter til gårsdagens kritikk i Dagens Næringsliv, der flere valgforskere mener oppropet kan virke mot sin hensikt.

Bernt Aardal sier til avisa at dersom den såkalte «finkulturen» mobiliserer til kamp, så vil Frp befeste sin posisjon som partiet for «folk flest».

Hanne Marte Narud mener tiltaket bare gir Frp mer oppmerksomhet.

- Feil strategi

Arnfinn Bjerkestrand, initiativtaker til oppropet, er svært uenig i analysen.

- Jeg mener det er totalt feil strategi å overse eller ignorere Frp, eller se på det som et prøveprosjekt. Det vi driver med er folkeopplysning, og vi mener det er til det beste for norsk kulturliv.

Eidsvåg skeptisk

Bjørn Eidsvåg har også skrevet under på oppropet, sammen med hundre andre norske kjendiser. Han mener det er viktig at kulturpolitikk blir satt på dagsordenen, men er bevisst på at opprop kan virke mot sin hensikt.

- Jeg er skeptisk til effekten av slike opprop, og syns man skal uttrykke seg særdeles edruelig. Vi står ikke overfor en katastrofe, vi står bare i fare for å bli småligere og kjipere med Frp, og det er ille nok.

«Kulturkampen» har som mål å opplyse folk om hvilket kulturpolitisk veivalg de står overfor, og advarer mot kuttet på én milliard kroner som Frp går inn for.

Imponert

- Jeg er veldig fornøyd med folk som stiller opp, og sier et konkret ja til oppropet. Å flagge sitt politiske ståsted på denne måten er imponerende, sier Bjerkestrand.

På hjemmesiden kulturkampen.no presenteres flere av dem som har skrevet under på oppropet.

- Frp har alltid forsøkt å fremstille at som at alt som har med kultur å gjøre er tapsbringende. Det stemmer jo ikke, sier Ingvar Ambjørnsen på hjemmesiden.

- Jeg opplever at Frp forsøker å ta fra meg muligheten til å være den jeg er, er budskapet til musiker Noora Noor.