Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Loe leser

Erlend Loe skal lese fra sin nye bok «Fakta om Finland». Et knippe norske forfattere kommer med egne bøker til høstens siste Blåmandag i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På høstens siste Blåmandag kan du høre en rekke norske samtidsforfattere lese fra sine egne bøker. Og alt er gratis.

Erlend Loe med ny bok

Det største trekkplasteret er en av vår tids mest populære norske forfattere. Erlend Loe er aktuell med ny bok, «Fakta om Finland». Den handler om en fyr med vannskrekk, som føler at alt flyter (at ingenting er fakta lenger) og som lager brosjyrer for Finland som reisemål.

«Underfundig roman om oppløsningstendenser der Loe bryter opp fra tidligere posisjoner. En roman full av ekte Loe-humor og med en ironi som gir støtet til nye diskusjoner om hvor han egentlig står», skrev dagbladets anmelder om Loes nye bok.

«Med denne boka har jeg vært frekkere og mer kompromissløs enn tidligere», har forfatteren selv sagt om boka.

Norske forfattere - nye bøker

I tillegg kommer dikteren og barnebokforfatteren Gro Dahle, som skal lese fra sin nye bok «Loop», en loggbok fra Paris. Den er ikke en ren samling av noveller, dikt eller essay, men litt av alt innen korttekster.

Odd Klippenvåg leser fra sin nye roman «Camille». Boka er formet som en eneste lang monolog der komponisten Camille Saint-Säens fører ordet. «Velskrevet og velkomponert roman med mange lesergleder for den lydhøre», sto det om boka i dagbladets anmeldelse tidligere i høst.

Per Knutsen leser fra «Å salte et hjerte», om læreren og skap-homsen Willy som blir forelsket i en polsk pornostjerne. «Per Knutsen har tidligere skrevet gode ungdomsromaner om mennesker som hater seg selv. I høstens bok når selvforakten et klimaks. Leseren får et blikk inn i en verden som er ond, avskyelig og ensom», i følge anmeldeslen av boka.

I boken «Føniks» stiller forfatteren Freddy Fjellheim spørsmålet om hvem som er fattig og hva som egentlig er fattigdom i dagens Norge. MiRee Abrahamsen leser fra «I skyggen av Quassioun», som forteller om femtenårigen Rasha og dagliglivet i Damaskus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!