81 TIMER MED BIBEL: Betel i Leknes i Lofoten leste Guds ord, fra ende til annen. Foto: Pål Sverre Aasen.
81 TIMER MED BIBEL: Betel i Leknes i Lofoten leste Guds ord, fra ende til annen. Foto: Pål Sverre Aasen.Vis mer

Lofot-menighet feiret påsken med «Bibelen - minutt for minutt»

81 timer høytlesning, fra Palmesøndag til Skjærtorsdag.

(Dagbladet): Betel menighet på Lekses i Lofoten startet Palmesøndag en høytlesning av Bibelen, kalt «Bibelen minutt for minutt».

Etter 81 timer med ørkenvandring, korsfestelse og gjennoppstandelse kom den lille menigheten i mål i morgentimene Skjærtorsdag. 

Trosamfunnet fikk hjelp av Bukses menighet med prosjektet, som altså serverte bibelske tekster i kirkens lokaler i over tre døgn - åpen for publikum 24 timer i døgnet. 

52 frivillige lesehester - Det har vært veldig god respons. Mange har vært innom i løpet av de siste dagene. Det var et jevnt tilsig av folk her hos oss, og enda flere har fulgt opplesninga via streamen på internett, forteller Pål Sverre Aasen, pastor i menigheten.

Klokka 07 på morgenen Skjærtorsdag var opplesninga i mål. Da var Bibelen runda - fra perm til perm. Pastoren sier ideen kom fra venner på Sørlandet, som hadde gjennomført noe lignende. 

- Det var en kjenning av meg som hadde gjort noe tilsvarende og jeg tenkte at det kunne være spennende å prøve her. Menigheten var positiv til ideen, og vi tenkte at påska ville passe fint som tid for gjennomføring, sier Aasen. 

Pastoren sier opplesninga ble gjennomført ved at 52 personer leste på rundgang, med skift på to timer hver. Flere frivillige tok mer enn ei leserunde. 

- Par på to og to leste i to timer hver. Én leste 5 - 10 minutter, så den andre. Det var spennende å få være med på en annerledes påsketur. Vi begynte med skapelsen, historier om Noah og Abraham, salmene, Jesu fødsel, død og oppstandelse, og til etableringen av den første menighet. Det var en reise gjennom historien og gjennom etableringen av kirken, forteller Aasen. 

Noe for NRK? Like før rød-dagene i påska kom nyheten om at stadig færre nordmenn tror på Gud - og mange kirkebenker står tomme i påsken fordi høytidens religiøse betydning svinner bort. 

Aasen sier det står dårlig til hans opplevelse av påska.

- Vi har ingen oversikt over hvor mange som var innom "Bibelen - Minutt for minutt", men det var jevnt påtrykk. Her i Lofoten opplever jeg ikke at påska mister posisjon. Uansett så er bibelens betydning like aktuell idag som for 2000 år siden, sier pastoren. 

- Kan dette være et konsept å selge inn til NRK?

- Hehe, ja, kanskje det. Vi stiller iallefall gledelig opp på ny leserunde.