KULTUREN I NATUREN: Landskapet er alltid tolvte mann på Lofoten internasjonale kunstfestival. Årets versjon sikter seg inn på framtida, og trekker opp perspektiver på natur, økologi, teknologi og geopolitikk. Daisuke Kosugi tar i bruk Henningsvær Stadion for sin lydvandring «Good Name (Bad Phrase)».
KULTUREN I NATUREN: Landskapet er alltid tolvte mann på Lofoten internasjonale kunstfestival. Årets versjon sikter seg inn på framtida, og trekker opp perspektiver på natur, økologi, teknologi og geopolitikk. Daisuke Kosugi tar i bruk Henningsvær Stadion for sin lydvandring «Good Name (Bad Phrase)».Vis mer

Lofoten internasjonale kunstfestival ser inn i en dyster framtid

Maner til kamp mot ødeleggende krefter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

– Naturen er i veien for kunsten. Sånn er det her, hver gang!

Det var en lokal kulturarbeiders halvt oppgitte, halvt entusiastiske reaksjon idet den internasjonale pressegruppa ankom Fredriksenbruket på Bryggmannsholmen i Henningsvær. Den tidligere bruksbygningen var fram til 1990-åra tilknyttet et av de mange fiskemottakene i Henningsvær, og er i år tatt i bruk som et av visningsrommene på LIAF–Lofoten International Art Festival, som arrangeres på ulike steder i øyriket hvert andre år. Fredriksenbruket ligger nesten smertelig vakkert til–som alt annet her–ytterst mot sjøkanten, med utsikt østover mot Vestfjorden og det forrevne fjellpanoramaet på fastlandssida, og den nær tusen meter høye Vågakallen som skyter opp fra strandkanten like til venstre. Symptomatisk nok så minst halvparten av den harde kjernen kunstinsidere sitt snitt til å pile forbi inngangen til utstillingen og ut på bryggekanten, for å ta det storslåtte landskapet nærmere i øyesyn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn