Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Lofoten internasjonale kunstfestival ser inn i en dyster framtid

Maner til kamp mot ødeleggende krefter.

KULTUREN I NATUREN: Landskapet er alltid tolvte mann på Lofoten internasjonale kunstfestival. Årets versjon sikter seg inn på framtida, og trekker opp perspektiver på natur, økologi, teknologi og geopolitikk. Daisuke Kosugi tar i bruk Henningsvær Stadion for sin lydvandring «Good Name (Bad Phrase)».
KULTUREN I NATUREN: Landskapet er alltid tolvte mann på Lofoten internasjonale kunstfestival. Årets versjon sikter seg inn på framtida, og trekker opp perspektiver på natur, økologi, teknologi og geopolitikk. Daisuke Kosugi tar i bruk Henningsvær Stadion for sin lydvandring «Good Name (Bad Phrase)». Vis mer

– Naturen er i veien for kunsten. Sånn er det her, hver gang!

Det var en lokal kulturarbeiders halvt oppgitte, halvt entusiastiske reaksjon idet den internasjonale pressegruppa ankom Fredriksenbruket på Bryggmannsholmen i Henningsvær. Den tidligere bruksbygningen var fram til 1990-åra tilknyttet et av de mange fiskemottakene i Henningsvær, og er i år tatt i bruk som et av visningsrommene på LIAF–Lofoten International Art Festival, som arrangeres på ulike steder i øyriket hvert andre år. Fredriksenbruket ligger nesten smertelig vakkert til–som alt annet her–ytterst mot sjøkanten, med utsikt østover mot Vestfjorden og det forrevne fjellpanoramaet på fastlandssida, og den nær tusen meter høye Vågakallen som skyter opp fra strandkanten like til venstre. Symptomatisk nok så minst halvparten av den harde kjernen kunstinsidere sitt snitt til å pile forbi inngangen til utstillingen og ut på bryggekanten, for å ta det storslåtte landskapet nærmere i øyesyn.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?