Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Løfterik atomjazz

Forfriskende ekskursjon i kjølvannet av Coltrane, Sanders og Shepp.

BERGEN (Dagbladet): Atomic er tre fjerdedeler av salige Element, et av de norske «ungjazz»-bandene fra årene før begrepet ble oppfunnet. I 2000-utgaven har pianist Håvard Wiik, bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Paal Nilssen-Love fått selskap av saksofonist/fløytist Håkon Kornstad, og kvartettens nattlige utladning ble en forfriskende ekskursjon i kjølvannet av John Coltrane, Pharoah Sanders og Archie Shepps ekspressive utfoldelse fra midten av 60-tallet og framover.

De fire musikerne har i mange ulike sammenhenger demonstrert at de er kommet langt i å utvikle sterke, individuelle kvaliteter i musiseringen, noe som i mine ører foreløpig gjør Atomic mer spennende solistisk enn som et kollektivt samarbeidende band. Men det beste skal ikke få være det godes fiende, og etter hvert som flere jobber føyer Atomic stabilt sammen på det «solo & interplay»-nivået som nå tidvis antydes, som i en strålende «Send In The Clowns», innbiller jeg meg at vi står foran noen svære musikalske opplevelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media