Løfterik start

Katrine Moholt og partner Bjørn Wettre Holthe åpnet friskt i premieren på «Skal vi danse».

I går var kvelden kommet for de ti kjendisene som tester sine danseferdigheter i TV2s «Skal vi danse». Etter blod, svette og tårer i dansestudioene skulle de overbevise dommere og seere. Det dristige kjolevalget bekymret «Jakten på kjærligheten»-programleder Katrine Moholt på forhånd, men hun blåste tydeligvis i at den lårkorte kjolen flere ganger skled opp under hennes cha-cha-cha.

-  Det var kjempegøy og ikke skummelt i det hele tatt, synes Moholt.

Men det var mer enn det dristige antrekket som imponerte dommerne. Hun og hennes profesjonelle partner Bjørn Wettre Holthe lå lenge an til å vinne, men ble slått av paret Guri Schanke og Tom Arild Hansen som fikk 30 poeng.

-  Jeg har trent hver dag hele uka med mannen min hjemme på kjøkkenet. Jeg er nemlig en stor perfeksjonist, sier Katrine Moholt.

Sjakktrekk

Første kveld ble det konkurrert i cha-cha-cha og engelsk vals. I neste runde er det rumba og quickstep som gjelder. Da må det første paret forlate «Skal vi danse». Fagdommerne og seerne avgjør hvem, og stemmene deres teller halvparten hver. Stormester i sjakk, Simen Agdesteins smarte trekk er å mobilisere sjakk-elevene sine til å stemme på ham og partneren. På Norges toppidrettsgymnas sitter 11 unge sjakkspillere som har fått klar melding:

-   Jeg blir forbannet hvis de ikke stemmer på oss gjennom hele uka, sier den tidligere landslagsspilleren i fotball.

Sammen med sin makker Gyda Kathrine Bloch Svela-Thorsen skal han nå legge seg i hardtrening foran neste dans.

Foto: Bjørn Langsem
Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Vinnerparet Schanke/Hansen har derimot et avslappet forhold til trening.

-  Vi får rett og slett ikke trent så mye fordi Tom Arild skal danse i «It\'s Showtime» på Chat Noir, sier en svært fornøyd Guri Schanke.

Brillefin sisteplass

Finn «Blomster-Finn» Schjøll synes kveldens dans var et kick, selv om dommerne med 14 poeng dømte ham og makker Lena Granaas Lillebø til sisteplass, ett poeng under Elle-redaktør Signy Fardal og Geri Gundersen.

-  Nå må folk stemme på oss hvis de vil ha underholdning framover, sier Finn.Om han ikke fikk med seg alle trinnene, så var det ikke noe å si på brillene. Blomster-Finn hadde på seg rådyre, glamorøse briller som matchet kjolen til partneren.

-  En mann i min alder kan ikke kjøpe billige briller, sier Finn, og røper at han vil ha på seg et nytt par for hver dans.

SJAKKTREKK: Stormester i sjakk, Simen Agdestein har mobilisert sjakkelevene sine til å stemme på ham og partner Gyda Kathrine Svela-Thorsen.
VANT : Guri Schanke og Tom Arild Hansen fikk 30 poeng, og vant første runde av «Skal vi danse».