Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Løftet som ble vraket

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VRAKPANT: Dagbladet gav Senterpartiet mye ros for deres forslag til ny vrakpantordning (Dagbladets lederartikkel 15.02.06). Avisen mente SPs forslag ville bidra til at landet fikk en nyere og tryggere bilpark som forurenset mindre. Forslaget fikk støtte i media fra AP og SV så vel som FrP. Da Regjeringen fremla sitt statsbudsjett for 2007 var forslaget dessverre blitt vraket. FrP tok derimot opp saken under budsjettbehandlingen. Jeg antok at det måtte være en glipp fra regjeringen, siden de var ute i media på bred front 14.02.06 og lovet en økt vrakpant. Men nå var alt glemt. Ingen fra SP løftet en finger. 8-9 måneder er åpenbart lang tid i politikken, og løfter gitt i februar er tydeligvis ikke noe man må holde seg til i november.

DEN ENESTE som uttalte seg i saken var miljøvernministeren, som i brev til undertegnende sier økt vrakpant gir liten miljøeffekt og er samfunnsøkonomisk ulønnsomt. Dermed anså hun saken som avsluttet. En hel dag med positive medieoppslag i februar ble forbigått i stillhet i budsjettet. Og journalistene som brakte det glade budskap i februar stilte ingen kritiske spørsmål da alt viste seg å være brutte løfter. Kanskje en antatt kritisk avis som Dagbladet er våkne nok til å følge opp - eller er det greit å bli lurt?

Hele Norges coronakart