«Løfting» av autoriteter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VILL STATSKIRKEN

hatt kvinnelige prester og biskoper dersom Lars Gule hadde vært like framtredende i samfunnsdebatten for 40 år siden som han er i dag? Ikke bare skal kirken ha rett til å diskriminere homofile og ordne sin teologiske diskriminering av kvinner bak lukkede dører, nå skal også Shabana Rehman, som på et offentlig utested «løftet» en mulla for å sjekke hans sikkerhetsrisiko, tåle fordømmelser og irettesettelser fra denne selvoppnevnte dommeren i etiske og religiøse spørsmål. Ifølge Gule skal det visstnok ha kostet Mulla Krekar stor møye å bygge opp sin autoritet, men det komiske er jo at den kan lide så totalt sammenbrudd bare ved å bli løftet opp av en kvinne i all offentlighet. Istedenfor å irettesette Rehman er min oppfordring til Gule at han heller heier henne fram: «Kjære Shabana, kan du ikke løfte noen norske prester og en statsminister når du først er i gang?» Hvis dette er måten å rive ned imamene og mullaene på, så bør jo oppfordringen bli at flere kvinner begynner å trene styrkeløft.

Å KALLE ET SLIKT STUNT

en krenkelse av Krekar, er å spille på lag med denne mannens oppblåste ego og forsøk på framstå i keiserens nye klær. Vi som vet hvor mange krenkelser norske mannlige prester har måttet tåle når deres nakenhet har blitt avslørt i likestillingen og demokratiets navn, burde kanskje vise litt større tilbakeholdenhet for et kvinneopprør mot andre religioner.

Slik Gule opptrer er det grunn til å spørre seg om det mannlige ståstedet for religionskritikk og religionsfrigjøring egner seg for den halvdelen av befolkningen religionsdiskrimineringen er rettet mot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer