Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Logg deg på, Erna!

Hei Erna, jeg vil fortelle deg hvordan jeg opplever deg og regjeringen vår i tiden vi er inne i nå. Jeg er litt skuffet, og så begynner jeg å bli sint.

OPPFORDRING: - Lag deg ditt eget hjemmekontor, Erna, og be dine kolleger gjøre det samme, skriver innsenderen i sitt brev til statsminister Erna Solberg. Her er hun fotografert før budsjettkonferansen i Hurdal, sammen med finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
OPPFORDRING: - Lag deg ditt eget hjemmekontor, Erna, og be dine kolleger gjøre det samme, skriver innsenderen i sitt brev til statsminister Erna Solberg. Her er hun fotografert før budsjettkonferansen i Hurdal, sammen med finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

For jeg ser deg og regjeringen i avisa og på tv hver dag, sammen! Jeg ser dere på pressekonferanser, sammen. Og ja da, jeg ser at det er avstand mellom dere, men siden flere av dine rådgivere har fått påvist COVID-19, så fungerer vel ikke det helt 100 prosent, gjør det vel?

Hege Spigseth Hovland, Fiskehelsebiolog på hjemmekontor
Hege Spigseth Hovland, Fiskehelsebiolog på hjemmekontor Vis mer

Så da lurer jeg, hvorfor fortsetter dere å møtes? Hvorfor må dere sitte i samme rom å ha budsjettkonferanse? Vi andre har i løpet av de siste par ukene klart å flytte møtene våre inn i digitale møterom. Det fungerer helt fint! Hvorfor må du å ha pressekonferanser der du er i samme rom som pressen? Media i Norge klarer å gjøre intervjuer med folk på Jan Mayen, på Sørpolen og i Sibir, fra Norge. Hvorfor må du være i samme rom som journalistene?

I bedriften jeg jobber er vi alle pålagt å jobbe fra hjemmekontor. Jeg er helt sikker på at ledelsen har flere grunner til det. De vil mitt beste, og de vil kundene våre sitt beste. For ledelsen hos oss er fine folk, som ikke vil at flere enn nødvendig skal bli syke og i verste fall dø i denne pandemien. Men, de er også forretningsfolk. De vet at selskapet gjør det bedre om jeg og mine kolleger holder oss friske. De vet at skal våre kunder fortsette å handle med oss, så må de komme seg gjennom denne krisen uten å bli hardere rammet enn nødvendig.

Derfor sitter jeg og mine kolleger hjemme med PC-en vår. Vi holder presentasjoner over Skype, vi leter gjennom telefoner og arkiver etter bilder og filmer som kan brukes i opplæring der vi ikke kan reise ut selv. Vi flytter planlagte møter og konferanser fra fysiske møtesteder til digitale møterom og ringer rundt for å forsikre oss om at deltakerne har god nok nettilgang, rett programvare og vet hvordan de skal logge seg på, skru på mikrofon på PC-en sin osv. Ekstra arbeid, ja visst, men det går! Så langt har ingen av oss blitt syke.

Og lærerne til ungdommene i huset imponerer meg enormt! De har på rekordtid flyttet undervisningen fra klasserom til hjemmeskole. Det er forelesninger, gruppearbeid, selvstendig arbeid med innleveringsoppgaver og gymtimer på joggetur. Torsdag fikk vi servert pizza hjemme hos oss, da var det skolekjøkken i 9A.

Lag deg ditt eget hjemmekontor, Erna, og be dine kolleger gjøre det samme. Vi trenger at du er frisk og kan være vår leder i ukene og månedene som kommer. Vi skal gjennom tøffe tider før ting blir bedre, og da trenger vi at du og resten av ledelsen vår er friske og har styringen. Jeg tror du kommer til å bli like overrasket som resten av oss over hvor greit alt går, uten at du stiller på kontoret hver morgen.

Mellom oss, det svir litt at min fysiske tilstedeværelse kunne unnværes så lett. Om du etter hvert kjenner det samme, så ikke skam deg over det. Nå holder vi to oss hjemme. Da bidrar vi til at våre flinke landsmenn i helsevesen, matvarebutikker og transport får det litt tryggere på jobb. Vi trengs alle, på hver vår måte.

Og når vi er gjennom dette, da tror jeg vi har lært mye. Vi kommer til å se bedrifter og mennesker som med høy omstillingsevne og stor kreativitet utvikler løsninger som tar oss lange skritt inn i framtida. Vi får innovasjon i en hastighet som vi uten denne krisen ikke hadde fått. Vi kommer til å utnytte det vi lærte på hjemmeskolen til å gi elevene frihet til å lære på sin måte, og benytte seg av studietilbud som ikke er geografisk tilgjengelige der de bor.

Så vær så snill, Erna, logg deg på dugnaden vår. Vi trenger at du er frisk og vi trenger at du er et godt eksempel. Det er ikke alltid jeg er enig med deg, men i ukene som kommer legger vi det til side, det kan vi ta en annen gang.

Pass på deg selv, og vær den lederen vi trenger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!