Løgn og bedrag

Thriller om familien til en svensk Nobelprisforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Jo mer berømt man er, jo mer skrangler skjelettene når de ramler ut av skapet.

Det kan stå som et motto for Karin Alvtegens nye thriller, hvor en ærverdig forfatterfamilie opplever at trusler utenfra er i ferd med å skade deres gode renommé.

Nobelpris-forfatter

«Skygge» er Karin Alvtegens femte bok, og hun har i løpet av åra som har gått, vist at hun har et formidabelt grep om den psykologiske spenningsromanen. Hun tegner troverdige personer og plasserer dem i begripelige miljøer, men så utsetter hun dem for påkjenninger som kan få hvem som helst til å knake i sine mentale sammenføyninger.

I «Skygge» er det en høyt respektert familie i svensk kulturelite som får prøvd seg. Forfatteren Axel Ragnerfeldt ble tildelt Nobelprisen for mange år siden, nå er han gammel og både lam og stum etter et slag. Hans sønn Jan-Erik vokter farens litterære arv, han reiser rundt og holder foredrag og opplesninger og holder det ikonaktige Ragnerfeldt-navnet levende.

Naturlig død

Men familien skjuler også to ulykkelige kvinner: Jan-Eriks mor Alice, som fordriver tiden med å drikke, se på tv og kjenne etter om hun kan ha pådratt seg noen nye, illevarslende sykdommer. Jan-Eriks kone Louise har det heller ikke bra, hun holder på å forkomme i den klaustrofobiske verdenen som omgir henne, men hun ser ingen muligheter til å bryte ut av ekteskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer