Løgn og bedrag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ISLAMOFOBI: I to kommentarer i Dagbladet (8/3 og 17/3) har jeg forsøkt å si noe om den anti-muslimske strømningen som vokser med urovekkende styrke i hele vesten. Enkelte ser dette kun som uttrykk for generelle antireligiøse holdninger og «naturlig» frykt for islamistiske terrorister. Men da velger man å lukke øynene for de organiserte kreftene som systematisk fremmer hat og mistenksomhet mot muslimer. Hvordan er det mulig å overse denne realiteten?

Jeg har pekt på noen aktører jeg mener fremmer den islamofobe agendaen her i Norge, og de har – ikke overraskende – svart med å benekte alt.

Ole Jørgen Anfindsen vil ha seg frabedt å bli kalt islamofob og rasist, og forsvarer seg i parodisk stil med at han faktisk har muslimske venner. Så gjentar han sin skremselspropaganda om at Norge vil bryte sammen som nasjon fordi muslimene snart kommer til å være i flertall. Hva er dette om ikke islamofobi?

Lek med befolkningsstatistikk er hans favoritthobby, men i det siste har han også lagt for dagen en sterk interesse for rasebiologi. Han har gjort det til sitt ærend å fremme argumentene til diskrediterte, rasistiske forskere, deriblant J. Philippe Rushton som hylles av Ku Klux Klan. I innlegget sitt i Dagbladet på onsdag etterlyser han solidaritet med «hvite/vestlige folkeslag». Hva er dette om ikke rasisme i sin mest klassiske form?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.