Løgn og bedrag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ISLAMOFOBI: I to kommentarer i Dagbladet (8/3 og 17/3) har jeg forsøkt å si noe om den anti-muslimske strømningen som vokser med urovekkende styrke i hele vesten. Enkelte ser dette kun som uttrykk for generelle antireligiøse holdninger og «naturlig» frykt for islamistiske terrorister. Men da velger man å lukke øynene for de organiserte kreftene som systematisk fremmer hat og mistenksomhet mot muslimer. Hvordan er det mulig å overse denne realiteten?

Jeg har pekt på noen aktører jeg mener fremmer den islamofobe agendaen her i Norge, og de har – ikke overraskende – svart med å benekte alt.

Ole Jørgen Anfindsen vil ha seg frabedt å bli kalt islamofob og rasist, og forsvarer seg i parodisk stil med at han faktisk har muslimske venner. Så gjentar han sin skremselspropaganda om at Norge vil bryte sammen som nasjon fordi muslimene snart kommer til å være i flertall. Hva er dette om ikke islamofobi?

Lek med befolkningsstatistikk er hans favoritthobby, men i det siste har han også lagt for dagen en sterk interesse for rasebiologi. Han har gjort det til sitt ærend å fremme argumentene til diskrediterte, rasistiske forskere, deriblant J. Philippe Rushton som hylles av Ku Klux Klan. I innlegget sitt i Dagbladet på onsdag etterlyser han solidaritet med «hvite/vestlige folkeslag». Hva er dette om ikke rasisme i sin mest klassiske form?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer