Løgn og forbannet forfatter

Kanskje litt for overrasket over at det lyves i krig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Skal du lese bare ei bok om Irak-krigen, vil du trolig ikke bli tilfredsstilt av Sigrun Slapgards «Krig og løgn». NRK-korrespondenten kom da heller ikke, til tross for omfattende sikkerhetskursing og krigsforberedelser, lenger enn til det provisoriske informasjonssenteret i Qatar, der USA lekte med sin egen musehale og 700 journalister kvesset sine pent brukte katteklør. «Krig og løgn» er ingen dagbok fra krigskorrespondenten, men en medieanalyse sett fra innsida av systemet.

Er man mindre opptatt av selve krigen (som hos Slapgard først starter på side 123), så fungerer boka som en god oppsummering av det mest sentrale utenrikspolitiske nyhetsbildet det siste året. Man kan innvende at dette har vi hørt før, men når folk flest knapt husker hva de så på Dagsrevyen i går, så er gjentakelsene betimelige.

Slapgard forfølger løgnene, og spesielt den største av dem alle foreløpig: at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. NRK-journalisten er indignert - for ble vi ikke redde? Var ikke vi som journalister med på å spre redselen? Hvorfor greide vi ikke å avsløre løgnene, men tvert imot videreformidlet dem - kveld etter kveld?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer