DEBATT

Løgnen om velferds­statens endelikt

Den norske velferdsstaten har ikke på noe tidspunkt vært truet av flyktninger.

I FARE: De siste tallene fra FN melder om at Syria er verdens største humanitære krise. 13,5 millioner mennesker trenger hjelp. FN mangler over 22 milliarder kroner for å hjelpe flyktningene. Akkurat nå står Aleppo med to millioner innbyggere i fare for å bli fullstendig isolert, skriver Arild Hermstad. Foto: Rodi Said / NTB Scanpix
I FARE: De siste tallene fra FN melder om at Syria er verdens største humanitære krise. 13,5 millioner mennesker trenger hjelp. FN mangler over 22 milliarder kroner for å hjelpe flyktningene. Akkurat nå står Aleppo med to millioner innbyggere i fare for å bli fullstendig isolert, skriver Arild Hermstad. Foto: Rodi Said / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart et år siden en død gutt ble vasket opp på en strand i Middelhavet. Det tragiske bildet ble et sterkt symbol og utløste solidaritetskampanjer her til lands.

Men det varte ikke lenge. Da flyktningene begynte å sykle og gå langs veiene i Europa, utviklet det seg en ny retorikk. Flyktningene måtte holdes på en armlengdes avstand. Selve velferdsstaten var nå truet. Fortsatt har 60 prosent av alle nordmenn slukt skremselspropagandaen.

Det siste året har vist at trusselen var en grov overdrivelse. Selvfølgelig kunne vi tatt imot langt flere. Selvfølgelig kunne vi bidratt langt mer til nærområdene. De siste tallene fra FN melder om at Syria er verdens største humanitære krise. 13,5 millioner mennesker trenger hjelp. FN mangler over 22 milliarder kroner for å hjelpe flyktningene. Akkurat nå står Aleppo med to millioner innbyggere i fare for å bli fullstendig isolert.

Samtidig i vår egen virkelighet: Det er salgsbonanza av luksusbåter i Asker. Salget av båter fra en million og oppover slår alle tidligere rekorder. Eiendomsmeklere melder om at hytter over fem millioner selges lettere enn noen gang. Og: omsetningen av kosmetikk her til lands nærmer seg elleve milliarder kroner. Hørte noen at det knaket i velferdsstatens sammenføyninger?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer