DEBATT

Løgner om min mann

Hva om noen ville vise en film om at Anders Behring Breivik var uskyldig, eller at holocaust aldri skjedde?

DØDE I FENGSEL: Min mann ble drept av russiske myndigheter, som iverksatte en skamløs dekkoperasjon. Ingen ble stilt til ansvar for sine forbrytelser, skriver enken etter Sergej Magnitskij. Foto: Privat
DØDE I FENGSEL: Min mann ble drept av russiske myndigheter, som iverksatte en skamløs dekkoperasjon. Ingen ble stilt til ansvar for sine forbrytelser, skriver enken etter Sergej Magnitskij. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 17. juni skrev Kortfilmfestivalens Stig Andersen et debattinnlegg kalt «Stortinget må sørge for at vårt demokrati ikke uthules av rå pengemakt». Selv om jeg forstår at Andersen er opptatt av kunstnerisk frihet, er argumentasjonen med respekt å melde både overforenklet og navlebeskuende.

Andersens ønske om å vise filmen «The Magnitsky Act» på hans festival tar ingen hensyn til hvordan jeg eller andre i Sergejs familie ser på dette. Vi reagerer meget sterkt på filmen på grunn av løgnene den inneholder.

Dette handler ikke om kunstnerisk frihet, men om straffansvar. Min mann, Sergej Magnitskij, ble drept av russiske myndigheter, som deretter iverksatte den mest skamløse dekkoperasjonen i Russland, hvor ingen ble stilt til ansvar for sine forbrytelser. De eneste konsekvensene dette fikk for gjerningsmennene var internasjonale sanksjoner, slik som i den amerikanske loven Magnitsky Act.

Personene som profitterte på forbrytelsen ønsker nå å spre sine løgner (som enkelt kan tilbakevises bevismessig) til Vesten, i den hensikt å få opphevet sanksjonene. De forsøker å nedverdige Sergej og rettferdighetsarbeidet på alle mulige måter, inkludert denne filmen, for å få omgjort den eneste straffen de fikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer