Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Lokale musikkanmeldere er for snille

Nå skal Adresseavisen rydde opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Studentavisa Under Dusken i Trondheim har gransket musikkanmeldelsene til Adresseavisen, og funnet ut at hele 24 av 38 lokale plater har fått terningkast fem eller seks så langt i år.

Det er for mange, vedgår kulturredaktør Sigrun Berge Engen, som tar selvkritikk.

- Vi må gå i oss selv og innse at det har vært veldig mange femmere og seksere det siste året. Vi kan ikke ha det sånn at alle trøndere får en ekstra prikk på terningen. Vi må ta dette på alvor, så vi ikke gir et skeivt bilde, sier hun til NRK.

Journalistene i hovedstadspressen mener Adresseavisen slett ikke er alene, og at lokal- og regionsavisene ofte er greiere med lokale artister.


Natt & Dag
-redaktør Audun Vinger mener for eksempel at lokale journalister kan være redde for å legge seg ut med artister som kommer fra samme sted.

- Det kan være ubehagelig å stå utenfor miljøet, sier han til Under Dusken.

Også Dagsavisens Bernt Erik Pedersen mener favorisering av lokale artister er en generell tendens i avisene.

- Jo nærmere man kommer hjemstedet til en artist, jo høyere blir terningkastet. Dette kunne man sikkert laget en formel for. I Namdalsavisen fikk Åge Alexandersens nye plate terningkast seks, mens han i Oslo-avisene fikk treere og firere. Man har alt å vinne på en mer edruelig innstilling, sier Pedersen til NRK.

FOR GREIE?: Margaret Bergers siste skive fikk terningkast fem av Adresseavisens anmelder. Er avisa - og norsk lokalpresse generelt - for snill med lokale artister? Foto: SCANPIX
FOR GREIE?: Margaret Bergers siste skive fikk terningkast fem av Adresseavisens anmelder. Er avisa - og norsk lokalpresse generelt - for snill med lokale artister? Foto: SCANPIX Vis mer

Hva mener du? Er lokalpressen for snille mot sine «egne» artister?