DAB-radio

Lokalradio mener P4 og Radio Norge saboterer FM-slukkingen. Radio Norge: - Henger ikke på greip

Anders Taaje, redaktør for Radio Randsfjord, mener P4 og Radio Norge er redde for å miste lyttertall i forbindelse med overgangen til DAB-radio.

KONFLIKT: Slukkingen av FM-nettet blir ikke gjennomført etter planen, mener lokalradioredaktører. Foto: NTB Scanpix
KONFLIKT: Slukkingen av FM-nettet blir ikke gjennomført etter planen, mener lokalradioredaktører. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde håpet å bli kvitt konkurransen, men så fortsetter de å sende i området, sier Anders Taaje, redaktør for Radio Randsfjord på Hadeland.

Etter planen for slukking av FM-nettet skulle de største, kommersielle kanalene P4 og Radio Norge slukket FM-senderne i Radio Randsfjords område i Oppland 16. juni.

Taaje forteller at Radio Randsfjord i forbindelse med FM-slukkingen har investert i nye FM-sendere for å gi et bedre tilbud til lytterne. Den lokale radiokanalen, som har rundt 10 000 lyttere daglig, har ventet høyere lyttertall ved overgang til DAB.

Nå er Taaje irritert på P4 og Radio Norge, som fortsetter å sende radio over FM-nettet fra Gran på Hadeland.

- De begynner å få panikk fordi de lever av lyttertall og annonser. De tror de kan ture fram og kjøre over de små. De begynner å få kalde føtter og gjør dette for å holde lyttertallene oppe, påstår han.

Reagerer

Svein Larsen er styreleder i Norsk Lokalradioforbund og driver av kanalene Radio Metro, The Beat og Radio Rox som sender i Oslo, Akershus, Buskerud, Østfold, Oppland og Hedmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer