Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lokker barna til biblioteket med dataspill

En hel natt med spilling.

(Dagbladet.no): Ikke alle blant dagens unge finner veien til biblioteket på egenhånd. Til helgen vil det mest sannsynlig bli en endring på dette - i hvert fall i Drammen.

Da åpner nemlig stedets bibliotek opp dørene for unge mellom 10 og 17 år, som får mulighet til å tilbringe en hel natt med dataspilling på biblioteket.

- Det har vært kjempepågang, noe vi selvfølgelig synes er veldig positivt. Det var en veldig suksess forrige gang, og foreldre tør å slippe ungene avgårde selv om dette jo er en foreldrefri sone. Det arrangeres konkurranser og de fôres med pizza, forteller Tinka Town i Ravn Studio, som er med på å arrangere Spillnatt-konseptet.

Populært

Billettene til dette arrangementet fikk raske bein å gå på, men det finnes alternativer om du ikke har fått billett.

- Spillnatten fortsetter på dagtid dagen etter, med alt fra kvelden før. Men her kan du ta med foreldrene dine - eller barna dine, alt ettersom. Henning Solberg kommer også til finalen av «World Rally Championship», samt figurer fra «Kaptein Sabeltann» og Lille Øistein, sier Town.

Også for voksne

Også for de over 18 arrangeres det spillnatt på Union Scene.

- Det er fire soner der folk kan kose seg. En retrodel, en utstillerdel, en chillout-avdeling med mer rolig musikk og den store konserthallen der PlayStation, Nintendo og Microsoft vil vise fram sine nyeste ting. Samtidig kjøres det forskjellige kvaliker rundt omkring - blant annet i «Rock Band» med full finale på konsertscenen, sier Town, og legger til:

- Dette er vorspiel, utekveld og nachspiel på en gang, noe som ikke hadde vært mulig uten de sosiale spillene. Dette er ikke noe nerdete LAN-party, men noe alle kan sette pris på.

Blant spillene som vil være tilgjengelig for testing i tillegg til «Rock Band» er «Super Smash Bros. Brawl» og «Wii Fit».

Flere steder?

Nå kan det bli spillnatt også andre steder enn Drammen, for interessen er tilstede ikke bare blant publikum.

- Vi har hørt fra andre som har lyst til å arrangere noe tilsvarende. Ikke bare i andre norske byer, men også eller i Norden, sier Town, og minner om en liten ting:

- Hele natta vil det gå nattbusser til og fra Oslo, Hønefoss og Notodden. så arrangementet er ikke bare for de fra Drammen.

• Les mer på Spillnatts hjemmesider

FRITT FRAM FOR ROCKING: «Rock Band» er et av spillene som vil være tilgjengelig på Spillnatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media