Lokker det med interaktive pandaer?

National Geographic skal lage dataspill.

Tidligere i år annonserte National Geographic et spillprosjekt sammen med Namco Bandai. Det var først gang den gamle institusjonen prøvde seg på vårt kjære medie, og nå har de kunngjort en økt satsing på interaktiv underholdning.

Nystartede National Geographic Games er en underavdeling av selskapets distribusjonsavdeling National Geographic Ventures, og skal utvikle og utgi spill bygd rundt selskapets prinsipp om å spre kunnskap. I tillegg til å fortsette samarbeidet med Namco Bandai har de også inngått en avtale med Sony.

— Vi skal benytte oss av National Geographics familieorienterte merkenavn, verdier og franchiser til å produsere unikt innhold som en del av vår fremtidsrettede strategi. Vi skal lage underholdende spill som lar spillere i alle aldere oppleve og utforske vår jord, forteller National Geographic Games-sjef Paul Levine i pressemeldingen.

For å feire kunngjøringen slipper National Geographic sitt første internt utviklede prosjekt, et enkelt flash-spill til PC, Mac og iPhone basert på en artikkel om Kong Herodes grav. På lang sikt skal de utgi mer kompliserte spill til samtlige plattformer.

I år planlegger de å utgi «National Geographic: Panda» sammen med Namco Bandai, «National Geographic: Africa» med Sony, og alene utgi «Sudoku Traveler: China».

Neste år skal de selv stå for utgivelsen av «Rain Forests», «Greencity» og «From the Bottom Up». Det er foreløpig ikke annonsert hvilken plattformer disse kommer på.