Lokker jenter med sjokolade

En mann som lokker ungjenter til sex med hjelp av sjokolade? Nei, det er bare filmregissør Thomas Robsahm som skal ha ny kvinnelig hovedrolle. Og rollefiguren vil ha både sex og sjokolade.

Hun heter Karina Lykke, er tannlegeassistent og så vidt 20 år. Hun er avhengig av sjokolade - og sniker til seg saftige biter Peanuttkubbe når sjefen ikke ser på. Hun er også, tilsynelatende, avhengig av sex - og sniker til seg det når forloveden ikke ser på.

Slik er den kvinnelige hovedrollen i Thomas Robsahms kommende film «Sjokolade». Nå jakter han på en skuespiller som kan fylle den.

Må være ung

- Kanskje finner jeg en nyutdannet skuespiller, men sannsynligvis må det bli et ferskt talent. Hun skal nemlig være ung, mellom 18 og 22 år, sier Robsahm.

- Og hvordan skal du finne henne?

- Ved at hun sender meg et bilde av seg selv, en CV og - hvis hun har - et videoopptak av noe hun har gjort.

- Må hun være avhengig av sex og sjokolade?

- Nei, man trenger ikke være avhengig av narkotika for å spille narkoman heller. Men det er er fordel at hun vet litt om hva det vil si å være avhengig av noe .

Kaotisk privatliv

Men så er det selvsagt slik at Karinas avhengighet av søte stimuli bare er tegn på savn av ekte vare.

- Hennes største problem er at hun skal gifte seg med Viktor, som hun egentlig ikke elsker. Han har en tendens til å sovne hele tida. Derfor har hun et hemmelig forhold til gammelkjæresten Haldor - som er gift med hennes søster - men som heller vil ha Karina. Hun har også en god kompis som forstyrrer litt, for ikke å snakke om en hendelse på et handikaptoalett...

- Men så...?

- treffer hun den rette. Han jobber på sjokoladefabrikk. Og da starter problemene for alvor. For alle de andre mennene vil også ha henne.

Sår og morsom

Som i Robsahms kritikerroste film «S.O.S» er det altså en litt følelsesforvirret kvinne i hovedrollen.

- Karina har det vondt. Så selv om jeg håper «Sjokolade» blir morsom, må det bli med en sår undertone.

- Et sårt underliv også?

- Hvis noen av dem som kan tenke seg rollen, er redde for at det blir for mye sex, bør de gå og se «S.O.S». Det blir ikke mer enn i den. «Sjokolade» er ikke en film om en nymfoman, men om en kvinne som har mange menn, som må holde forhold skjult og til slutt kjører seg fast, sier Robsahm.

Dessuten vil han, også som i «S.O.S», utvikle rollene og manus sammen med skuespillerne.

- Jeg kan ikke pålegge en skuespiller en karakter som ikke passer. Jeg liker best å forme rollene rundt skuespillerne.

Billig film

Det er derfor han vil ha skuespillerne klare allerede før filmen er finansiert. Regissøren har for øvrig godt håp om å skaffe de nødvendige millionene. Ikke minst fordi det ikke er så mange som trengs: «Sjokolade» skal være en såkalt Dogme-film, laget med få penger og hjelpemidler.

Og som i «S.O.S» skal vel regissørens italienske bror Gianmarco Tognazzi ha en rolle?

- En liten birolle. Karina må jo få seg en utlending også.

..handler om en jente som er avhengig av sex...
Thomas Robsams nye film...
...og sjokolade.