Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lokomotiv på museum

Mandag slipper østfoldbandet Locomotives sin nye plate. Det er ett år siden de fikk Spellemannprisen som årets nykommere, og med «Albert» skal de vise at de er kommet et skritt videre.

Ifjor vant de Kulturdepartementets debutantpris, og de har hatt konserter i Bosnia, Texas og England. I løpet av fire sommermåneder rakk de også å lage «Albert», mens de bodde på Kåres gard i Østfold.

- Vi har aldri brukt så lang tid noengang. Før gjorde vi alt på en dag, sier Georg Buljo.

Konspirasjonsteori

Locomotives insisterer på å møte oss på Teknisk Museum i Oslo. De brøyter seg forbi femteklassinger på skoletur og samler seg rundt kassa med mus. Tredemøllene musene springer på gir kraft til instrumenter og maskiner i miniatyr.

- Sånn hadde vi det på garden sist sommer, sier Kåre, og lanserer den dekadente konspirasjonsteorien de utviklet under studioarbeidet.

- Vi er en del av et større forsøk som alle rundt oss skåner oss mot. Vi tror vi lager plate av egen fri vilje, men i virkeligheten frykter vi at dette er en plantet opplevelse.

«Albert»

Platetittelen har de lånt fra forsøksbabyen Albert Watson, som hadde en atferdsforsker som far. Hver gang Albert Watson kjælte med bløte dyr, slo hans far ham i hodet med en trommestikke. Målet var å finne ut hvordan han kunne skape angst hos sin sønn. Georg forklarer koblinga til plata deres:

- Verden eksperimenterer med oss, dette er vårt svar.

Locomotives mener de er mer enn bare et ungt og lovende band.

- Før gikk vi på yrkesskolen, nå driver vi med eksamen. Vi synes vi er klare for yrkeslivet nå.

Om vi har strøket får vi vite når anmeldelsene kommer.

<B>SLITNE: </B>Musene er slitne, og vi er slitne. Locomotives er plateklare igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media