Lokomotivet kom sakte - men det kom

Hank synger Cash.

JOHNNY CASH PÅ NORSK: Hans-Erik Dyvik Husby (foran) har gjendiktet selveste Cash - her sammen med bandet, fra venstre Kristian Park, Morten Skaget, Steinar Krokstad og Simen Munthe-Kaas Rem. Turnestart i Moss, tirsdag kveld. I dag spiller de i Drammens teater.
 Foto: Anders Grønneberg
JOHNNY CASH PÅ NORSK: Hans-Erik Dyvik Husby (foran) har gjendiktet selveste Cash - her sammen med bandet, fra venstre Kristian Park, Morten Skaget, Steinar Krokstad og Simen Munthe-Kaas Rem. Turnestart i Moss, tirsdag kveld. I dag spiller de i Drammens teater. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSS (Dagbladet): Det tok tid før lokomotivet kom i bevegelse - men da kom det for fullt.

Det er noe med Hans-Erik Dyvik Husbys levde liv som gir ham troverdig i hardt levde roller.

Cash og Cornelis Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, er godt kjent fra Turboneger og de siste åra i en rekke tv-program.

Han har lyktes solid med å portrettere Cornelis Vreeswijk på film og opptre med hans viser live.

Så det med Johnny Cash synes som en god og riktig idé. Og det er det også, langt på vei. Noen justeringer, så bør Hank og hans kumpaner være i mål.

Et solid lag Derfor synes dette som en riktig idé å gi liv til Johnny Cash' sanger - en av de aller største artistene. Han har formidlet vanlige folks hverdagsliv, gleder og slit.

Hank har solide musikere med seg, Morten Skaget (bass) og Steinar Krokstad (trommer) fra Sambandet og Simen Munthe-Kaas Rem og Kristian Park, begge gitarer.

Tekstene er på norsk, gjendiktet av Hans-Erik Dyvik Husby. De er som Hank selv, grovt tilhogget og ikke så elegant - men nedpå og troverdig.

Lang turné At Hank slet litt med stemmen og tørr hals, får vi leve med. Han er ikke akkurat noen gullstrupe uansett. Mer innlevelse og nerve i uttrykket var et savn i begynnelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.