LOL-katter er best på nett

Her er Webbies-vinnerne.

(Dagbladet.no): Bilder av rare pusekatter og bildetekster med skrudd engelsk ortografi er suksessoppskriften til I Can Has Cheezburger?, ett av flere nettsteder dedikert til fenomenet Lolcats).

Lolkattene stakk av med folkets hederspris i kategoriene «Weird» og «Humor» under utdelingen av The Webby Awards, den årlige prisutdelingen til verdens beste nettsteder i regi av The International Academy of Digital Arts and Sciences.

Fagjuryens pris i samme kategori gikk til Passive-Agressive Notes, et nettsted dedkikert til dem som ikke tør å si fra ansikt til ansikt, men som legger igjen sinte lapper, plakater eller meldinger til kelneren skrevet på disken med ketchup og sennep. I humorkategorien var det satirenettstedet The Onion som stakk med en fortjent seier hos fagjuryen, i år som i fjor.

Norge fikk to vinnerne under årets prisutdeling. Begge gikk til byrået Mediafront, i helsekategorien for kampanjen Try Drugs og i interaktiv markedsføring for One Minute Live Analysis.

The Webbies kårer vinnere i 70 ulike kategorier. De fleste prisene går til nettsteder, men det deles også ut en hederspris til en person som har gjort en spesielt fortjenestefull innsats på nettet. I år gikk prisen til komikeren Stephen Colbert, som blant annet har brukt Google og Wikipedia aktivt i sitt politiske satireprogram The Colbert Report.

Årets nettjeneste ble Blurb, som lar deg lage dine egne bøker. New York Times stakk av med prisen for årets nyhetstjeneste, mens innovasjonsportalen TED stakk av med priser både for beste podcast og mest innovative navigasjon.

Se alle Webbies-vinnerne her.

LOL: Morsomme kattebilder og skrudd ortografi vant Webbies-pris for beste humornettsted. Faksimile: I CAN HAS CHEEZBURGER?
LOL: Morsomme kattebilder og skrudd ortografi vant Webbies-pris for beste humornettsted. Faksimile: I CAN HAS CHEEZBURGER? Vis mer
LOL-katter er best på nett