«Lollipop»-kameratene er tilbake like bilde som alltid

Opprinnelig fire NRK-show som ble til et livsprosjekt.

For 25 år siden startet Rune Larsen (66) og Tor Endresen (55) et samarbeid som skulle bli et livslangt prosjekt: «Lollipop».

- Vi skulle bare lage fire tv-programmer for NRK, sier Rune Larsen.

25 år og like blid Nå markerer duoen 25 årsjubileet med en håndfull konserter. Tor skal stå i «Lollipopbaren», mens Rune svinger taktstaven - og gutta lover overraskelser og hemmeligheter.

Men det tok helt av.

Sang og underholdningsprogrammet som satset på å formidle sukkersøt og fengende retromusikk fra tiåret 1955-1965. «Lollipop» ble akkurat like søt og god som isen.

- En søt slikkepinne - «Lollipop» er som en søt og deilig slikkepinne - låter alle ville ha, sier Tor Endresen.

Rune Larsen forteller:

- Jeg fikk i oppdrag av NRK å lage fire fredagsshow. Det første jeg gjorde var å ringe Tor Endresen - noe som resulterte i et samarbeid som fremdeles pågår.

En gedigen suksess «Lollipop» ble en gedigen suksess med 300 000 solgte plater - fordelt på tre utgivelser, 30 TV-programmer en mengde konserter over hele Norge.

- «Lollipop»-musikk ble på en måte en egen sjanger basert på bl.a. Elvis, Cliff Richard, Paul Anka, Neil Sedaka, Brenda Lee og Beatles, sier Larsen.

Forestillingen er en musikalsk reise gjennom 25 år med hovedvekt på musikk fra 50 og 60-åra. Noe av suksessen skyldes forståelsen av retromusikken, utvalget og framførelsen.

Mistet Trond Viggo - Man må lytte til ordene, til teksten, uansett hvor banal den er, må du tro på den. Da skaper du troverdighet, sier Endresen og synger strofen «It's now or never».

Rune Larsen avslører at egentlig skulle Trond Viggo Torgersen være med i «Lollipop».

- Trond Viggo skulle være en slags tilårskommen rocker. Men så ble han vaktmesteren i Dan Børge Akerøs program «LørDan», og dermed ble det aldri noe av, sier Larsen.

Synger for generasjoner Duoen forteller at det ikke har vært lett å sette sammen et to timer show med så mange låter.

EVENTYRLIG: - «Lollipop» skulle bare være et program som skulle gå fire ganger på NRK. Nå marker vi 25 års jubileum med fem konserter i oktober, sier Rune Larsen og Tor Endresen.
DEN GANG DA: «Lollipop» ble en megahit på NRK. Her ser vi evigunge Rune Larsen og «guttungen» Tor Endresen sammen med Lill Babs. Foto: Privat
SE SÅ UNGE: Carola Häggkvist og Eddie Skoller i skjønn samspill med Tor Endresen og Rune Larsen. Foto: Privat
LIVSLANGT VENNSKAP: - Tor Endresen er den beste makkeren jeg kunne fått i «Lollipop», sier Rune Larsen om vennen og kollegaen.

-Det handler om «kill your darlings».

- Vi kunne sunget et sammenhengende døgn med alt vi har på repertoaret som er blitt gjort på NRK, TV2 og alle de showene og turneene vi har gjort, sier Endresen.

- Vi synger for tre, ja, kanskje fire generasjoner, sier Rune Larsen.

- Tor og jeg er sånn sett musikalske brobyggere, og det er morsomt.

Lollipop. Rune Larsen og Tor Endresen.
Foto: Anders Grønneberg
Lollipop. Rune Larsen og Tor Endresen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer