Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lollipops

Lett gjennomskuelig dance-jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jula er som et gigantisk fluepapir på alskens kommersielle aktører som vil tjene noen lettvinte kroner. Mange mennesker kjøper bare musikk hver jul. Derfor er juleplater et kjærkomment konsept for plateselskaper som ikke klarer å selge plater ellers i året.

«Jul med Lollipops» må være årets desidert mest lettvinte norske juleplate. Julesanger som «Bjelleklang» , «Rudolf er rød på nesen» , «På låven sitter nissen» og «Så går vi rundt om en enebærbusk» med simpelt dance-komp låter redselsfullt. Dance er klisjeenes sjanger, men denne varianten av barne-dance er så intetsigende og forutsigbar at det skulle vært forbudt. Hele prosjektet framstår som gjennomført hult. Produksjonen er venstrehåndsarbeid, Lollipop-jentene Ane Launy og Christine Apalnes synger tilgjort og overdrevent blidt, mens den såkalte julefortellingen som skal binde sangene sammen er syltynn. Det er noe falskt over jentenes lite gjennomarbeidede dialog og deres prat med anmassende snømenn og kunstige Rudolf.

Verken framføringene, innholdet eller intensjonene er ekte på denne plata, og det vil målgruppa - barna - gjennomskue.

Hele Norges coronakart